NavMenu

Kanadska kompanija "Reservoir Capital Corp" otvoriće 5. februara kancelariju u Prijepolju

Izvor: Beta Sreda, 03.02.2010. 14:08
Komentari
Podeli

Kanadska kompanija "Reservoir Capital Corp" (REV) koja je najavila mogućnost izgradnje dve manje hidrocentrale na Limu, otvoriće u petak (5. februar 2010. godine) kancelariju u Prijepolju.

Miljana Vidović, direktorka kompanije REV koja je u stoprocentnom vlasništvu kanadske korporacije, kazala je agenciji Beta da je ta firma veoma zainteresovana za efikasan završetak ispitivanja i izradu Studije o izvodljivosti na osnovu koje će doneti konačnu odluku o izgradnji hidrocentrala na Limu.

- Energija i sirovinski izvori su svetski ekonomski problemi i to je prevagnulo kod investitora, te i naše kompanije, da se okrenemo proizvodnji kvalitetne energije i istraživanju i, eventualno, eksploataciji rudnih bogatstava - kazala je ona.

Kancelarija kanadske kompanije u Prijepolju u početku će pružati logističku podršku istražnim i, eventualno, pripremnim radovima za realizaciju investicije.

"Reservoir Capital Corp" je, kako piše na njenom Internet sajtu (http://www.reservoircapitalcorp.com/), kanadska javna kompanija čije je "poslovanje usredsređeno na Srbiju, s nalogom da stekne i razvija mogućnosti prirodnih izvora u Srbiji i Jugoistočnoj Evropi".

Ta firma je početkom 2009. godine dobila dozvole za razvoj protočnih centrala Brodarevo 1 i 2, kapaciteta 48MW na reci Lim.

"Reservoir Capital Corp" ima i devet dozvola za eksploataciju dragocenih i osnovnih metala, među kojima ističe Brestovac i Parloge gde je utvrdila, kako kaže, "značajne nalaze zlata i srebra".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Građevina

Ovo su nagrađeni radovi 46. Salona arhitekture (FOTO)

Svečana dodela nagrada i pohvala 46. Salona arhitekture, najznačajnije izložbe arhitektonskog stvaralaštva u našoj zemlji, održana je u petak, 26. aprila. Velika nagrada salona - Grand prix za sveukupni doprinos razvoju arhitekture i održive gradnje dodeljena je autorskom timu Zabriskie doo za projekat "Ingrid - Schneider electric hub, transformacija industrijske hale novkabel i enterijer poslovnog objekta". Nagrada salona za doprinos

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.