NavMenu

Popust na krilima - pravi trenutak za kupovinu jeftine avionske karte

Izvor: Novosti Utorak, 10.11.2009. 11:51
Komentari
Podeli

Sada je pravi trenutak da se kupi jeftina avionska karta, jer gotovo sve avio-kompanije imaju promocije. Trenutna prodaja jeftinih avionskih karata nema nikakve veze sa najavljenim ukidanjem šengen viza, ali putnicima će dobrodoći jer karte mogu da kupe i za samo 20% regularne cene.

Naime, aviokompanije su daleko pre najave ukidanja viza objavile promotivnu prodaju karata. Jeftine karte nude se svake godine od sredine oktobra do sredine decembra i ponovo u februaru i martu, ali su količine ograničene. Recimo, povratna karta "Air France" do Pariza u novembru može da se kupi za 2.440 dinara (takse su 12.000 dinara).

- Promotivna cena karata nema veze sa najavom ukidanja viza i odnosi se na dugolinijska odredišta - kaže Jelena Banac, predstavnik "Air France" za Srbiju.

- Iskustvo govori da oni koji će putovati za novogodišnje praznike već imaju vize i odabrali su destinaciju. Međutim, ako dođe do ukidanja viza nekom akcijom ćemo pozdraviti takvu odluku.

Da avio-kompanije prate šta radi konkurencija, najbolje govori primer Beča do kojeg je "Austrian Airlines", čim je "Fly Niki" dobio dozvolu da leti iz Beograda, odmah ponudio karte za 26 evra. Istina, tih karata nema ni za februar. Agenti prodaje kažu da onaj ko želi jeftino da putuje mora da prati odredište koje ga zanima. Recimo, "Al Italia" je, zbog problema u kompaniji, proletos ponudila fantastično jeftine karte. "Swiss air", međutim, u Srbiji radi poput niskobudžetne kompanije pa uvek može da se nađe povratna karta sa taksama za oko 200 EUR.

- Trenutno jedina prava promocija su "Olimpyc Airways" povratne karte do Atine za 87 evra (sa taksama), jer ima dovoljno mesta - kaže agent prodaje.

- U isto vreme "Montenegro" reklamira karte iz Beograda preko Podgorice za Franfurt, Pariz i Moskvu za 17 EUR, ali su samo srećnici uspeli da ih kupe. "Malev" je, pak, prava enigma na srpskom tržištu, jer povratna karta košta skoro 200 EUR, a kolima bi za isto vreme i novac stigle četiri osobe u Budimpeštu.

Rešenje za odmor


Agenti koji prodaju avionske karte slažu se da će naši građani jeftino putovati tek kada u Srbiju dođu prave niskobudžetne avio-kompanije.

- Građani će jeftino putovati i kad poslodavci budu poštovali prava radnika da mogu unapred da planiraju putovanje bez straha da im direktor neće potpisati rešenje za odmor - kaže Banac.

(Napomena: tekst je preuzet sa sajta "Novosti" od 10.11.09.)

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

U Beogradu od 8. maja samo bela taksi vozila - U slučaju da ne sprovedu odluku, taksiste očekuje velika kazna

Taksi vozila u prestonici od 8. maja moraju da budu bele boje, a taksista koji to ne uradi snosiće posledice u vidu kazne od 40.000 dinara. U ovom trenutku, gotovo svi su ispoštovali odluku koja je stupila na snagu 2021. godine. Takođe, veliki broj njih iskoristio je subvencije države, koje su iznosile 8.000 EUR po vozilu, pa je trenutno oko 1.700 automobila starosti između jedne i tri godine. - Od 8. maja svi moraju da budu u beloj boji,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.