NavMenu

Barbika mora da smrša?!

Izvor: Mondo Petak, 23.10.2009. 11:47
Komentari
Podeli

Dizajner Kristijan Lubuten odlučio je da smanji obim listova popularne lutke, kako bi joj cipele bolje stajale.

Lubuten, poznat kao kreator čuvenih cipela sa crvenim đonovima koje nosi pola Holivuda, dizajniraće tri specijalne Barbike za firmu "Matel".

Naravno, njegove Barbike imaće i Lubuten cipelice, zajedno sa minijaturnim kutijama za čuvanje. Ali, famozne štikle nisu, prema mišljenju dizajnera, dobro stajale na Barbikinim plastičnim nožicama.

- Kristijan je smatrao da su Barbikini listovi predebeli, i odlučio je da njegove lutke budu mršavije - rekla je predstavnica francuske modne kuće za "Metro".

Ovaj potez svakako će izazvati veliku osudu javnosti, ali neće biti prvi put da se Barbika zbog svog izgleda nađe na meti kritike.

Studije su pokazale da Barbika "ima" nezdravo malo telesne masti, kao i da je neproporcionalno građena, odnosno grudi su joj prevelike, a kukovi i noge premršavi.

Posebno izdanje "Barbi – Pidžama parti" predstavljeno sredinom šezdesetih u SAD obuhvatalo je i mali priručnik o mršavljenju za devojčice, u kojem je jedan od saveta bio i "Nemojte jesti".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Raspisan tender za rekonstrukciju vodotornja i gradnju pasarele u okviru Ložionice vredan 12,6 mil EUR

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu raspisala je tender za projektovanje (izrada PZI i PIO) i izvođenje radova u okviru kompleksa Ložionice. Tender se odnosi na rekonstrukciju vodotornja, izgradnju pasarele i opremanje, a reč je fazama 4 i Faze 5 restauracije kompleks kod Mostarske petlje. Opremanje objekata odnosi se na Vodotoranj, Ložionicu i poslovni Aneks (nabavka i ugradnja audio vizuelne tehnike, nameštaja,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.