NavMenu

Uklanjanju se radioaktivni gromobrani u Novom Sadu

Izvor: eKapija Sreda, 14.08.2019. 14:06
Komentari
Podeli
(Foto: FooTToo/shutterstock.com)
Novi Sad bi u naredna tri meseca trebalo da ostane bez skoro svih radioaktivnih gromobrana, s obzirom na to da je Gradska uprava javnom nabavkom izabrala izvođača za njihovo uklanjanje.

Posao je poveren grupi ponuđača koju čine beogradske firme X-ray Košutić – Ekoteh dozimetrija doo, MilComerce LTD i Dom zdravlja Rakovica, a koje su u otvorenom postupku javne nabavke jedine dostavile ponudu za uklanjanje radioaktivnih gromobrana.

Vrednost radova je 10,8 miliona dinara bez PDV-a, a rok za uklanjanje gromobrana je 90 dana od stupanja na snagu ugovora.

Nabavka usluga u otvorenom postupku javne nabavke – Uklanjanje radioaktivnih gromobrana na teritoriji Grada Novog Sada (šifra: OP-U-2/19) obuhvata, kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji:

- demontažu radioaktivnih gromobrana na bezbedan i siguran način;
- transport radioaktivnih gromobrana;
- uskladištenje radioaktivnih gromobrana;
- dostavljanje potvrde da su isluženi izvori poreklom iz radioaktivnih gromobrana uskladišteni u Javnom preduzeću "Nuklearni objekti Srbije"
izrada projekta nove gromobranske instalacije (projektom predloženi gromobrani moraju u svemu ispunjavati standarde Republike Srbije);
- otklanjanje nedostataka na postojećoj gromobranskoj instalaciji;
- isporuku i ugradnju novih gromobrana;
- ispitivanje nove gromobranske instalacije;
- dostavu izveštaja o ispitivanju nove gromobranske instalacije.

I. M.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

U Beogradu od 8. maja samo bela taksi vozila - U slučaju da ne sprovedu odluku, taksiste očekuje velika kazna

Taksi vozila u prestonici od 8. maja moraju da budu bele boje, a taksista koji to ne uradi snosiće posledice u vidu kazne od 40.000 dinara. U ovom trenutku, gotovo svi su ispoštovali odluku koja je stupila na snagu 2021. godine. Takođe, veliki broj njih iskoristio je subvencije države, koje su iznosile 8.000 EUR po vozilu, pa je trenutno oko 1.700 automobila starosti između jedne i tri godine. - Od 8. maja svi moraju da budu u beloj boji,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.