NavMenu

Agropanonka predstavila četiri nova traktora marke Mahindra na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu (FOTO i VIDEO)

Izvor: eKapija Ponedeljak, 13.05.2019. 15:54
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Kompanija Agropanonka je na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, koji je otvoren u subotu 11. maja, predstavila četiri nova modela traktora marke Mahindra.

Naime, ova kompanija već više od dve decenije u Srbiji prodaje traktore marke Belarus, a u saradnji sa MTZ fabrikom iz Minska 2011. godine je u Novom Sadu otvorila fabriku za sklapanje ovih traktora. od 2007 godine Agropanonka postaje i generalni zastupnik Mahindra traktora, kompanije iz Indije koja je jedna od najvećih fabrika na svetu, sa proizvodnjom većom od 250.000 komada traktora godišnje.

- Sa Mahindrom sarađujemo već 12 godina i ove godine slavimo jubilej, pa ćemo imati i hiljaditog kupca Mahindra traktora. Dugo smo čekali da dobijemo traktore sa duplom vučom ispod 65 konjskih snaga, sa kojima ćemo biti mnogo više prisutni i imati mnogo više proizvoda koje ćemo moći da ponudimo svojim kupcima - rekao je Aleksandar Švonja, direktor prodaje kompanije Agropanonka.

On je za eKapiju rekao da se Agropanonka na Sajmu poljoprivrede i ove godine predstavila na dva štanda.

- Na Belarus štandu imamo već neke ustaljene modele koje nudimo već poslednjih nekoliko godina, dok na štandu Mahindre, osim onih uobičajenih, imamo i četiri potpuno nova modela traktora. Naime, u Srbiji su nam falili ovakvi modeli sa duplom vučom, naročito ovi modeli od 50 i 60 konjskih snaga, pa stoga očekujemo da ćemo zaista imati uspeha sa ovom linijom proizvoda, kako mi, tako i poljoprivrednici. Reč je o zaista modernizovanim traktorima, sa četvorocilindrilnim motorom, 15 brzina napred i 15 brzina nazad, malom potrošnjom. Još jedna dobra strana ovih modela jeste njihova univerzalnost, jer se mogu koristiti u svim granama poljoprivrede - istakao je Švonja za eKapiju.


Predstavljanju novih modela Mahindra traktora prisustvovao je i Prakaš Vakankar (Prakash Wakankar), predstavnik kompanije Mahindra.

- Mahindra grupa počela je rad 1946. godine, kada je Indija postala nezavisna. Trenutno vredimo 21 mlrd USD, prisutni smo širom sveta na svim kontinentima, sa više od 2000 zaposlenih. Kada je reč o poljoprivredi, naša vizija i misija su da omogućimo prospiritet. Prodali smo više od tri miliona traktora širom sveta, kao i u Srbiji, a najveće tržište nam je svakako Indija. U Srbiji smo od 2007. godine i rastemo iz godine u godinu. Sada će srpskom tržištu biti dostupna još četiri nova modela, čiji je opseg 50 do 90 konjskih snaga, a svi imaju pogon na sva četiri točka.

Predstavljanju novih modela Mahindra traktora prisustvovao je i ambasador Indije u Srbiji Subrat Batačardži, koji je rekao da su se u poslednje dve godine odnosi između dve države unapredili. Posebno je naglasio značaj saradnje u oblasti poljoprivrede.

Kompanija Agropanonka će ove godine sa Sajmu poljoprivrede pokloniti i svoj 23. traktor.


- Do sada smo poklonili traktore u iznosu od gotovo 500.000 EUR. Zaista smo ponosni na činjenicu da smo usrećili 23 porodice. Nekima je taj traktor služio, neki su ga prodali, u svakom slučaju, nikom nije bio višak - kaže Švonja.

Kako ističe, Agropanonka uvek ima mnogo planova.

- Iz meseca u mesec uvek gledamo šta bismo mogli novo da radimo i koje nove proizvode da ponudimo svojim klijentima. Trudimo se da za kupce budemo jedna stanica, gde će moći da nabave sve što im je potrebno - od traktora do prikljulnih mašina - kaže Aleksandar Švonja za eKapiju.

D. Obradović - A. Kekić


Fotogalerija
Agropanonka predstavila Mahindra traktore
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

U Beogradu od 8. maja samo bela taksi vozila - U slučaju da ne sprovedu odluku, taksiste očekuje velika kazna

Taksi vozila u prestonici od 8. maja moraju da budu bele boje, a taksista koji to ne uradi snosiće posledice u vidu kazne od 40.000 dinara. U ovom trenutku, gotovo svi su ispoštovali odluku koja je stupila na snagu 2021. godine. Takođe, veliki broj njih iskoristio je subvencije države, koje su iznosile 8.000 EUR po vozilu, pa je trenutno oko 1.700 automobila starosti između jedne i tri godine. - Od 8. maja svi moraju da budu u beloj boji,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.