NavMenu

Prvi Međunarodni dan voćara 15. maja, a Veče šampiona 16. maja na Novosadskom sajmu

Izvor: eKapija Petak, 10.05.2019. 12:40
Komentari
Podeli
(Foto: sajam.net)
Novosadski sajam dodelio je priznanja najboljima za kvalitet proizvoda u robnim grupama semenski materijal, proizvodi hemijske industrije, pivo i proizvodi slični pivu, jestiva ulja, biljne masti, margarini, majonezi i konzumna jaja.

Veliki šampionski pehar za semenski materijal biljnog porekla osvojio je Best Seed Producer iz Feketića, za izuzetan kvalitet dorade širokog asortimana semenskog materijala žita i industrijskog bilja, navodi se na sajtu Novosadskog sajma.

Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada osvojio je priznanje za izuzetan kvalitet i širok asortiman semenskog materijala žita, industrijskog i krmnog bilja. Isto priznanje, ali u robnoj grupi motorna i hidraulična ulja poneo je Nis AD iz Novog Sada za vrhunski kvalitet motornih, hidrauličnih i transmisionih ulja.

Konzul Novi Sad je za ukupan vrhunski kvalitet mineralnih đubriva nagrađen Velikim šampionskim peharom u robnoj grupi mineralna đubriva, dok je za ukupan vrhunski kvalitet mikrobioloških đubriva nagrađen Global product and Services.

Vrhunski kvalitet svežih konzumnih jaja ima Jaje Produkt. Velikim šampionskim peharom nagrađen je i Bimal, iz Brčkog (BiH) za ukupan vrhunski kvalitet u robnoj grupi jestiva ulja, margarini i majonezi, kao i Vital iz Vrbasa.

Veliki šampionski pehar osvojila je i AD Medela iz Vrbasa, koja je najbolja među konditorima. Kada je reč o proizvodima na bazi žita i brašna, šampion je kompanija Sladojević iz Nove Topole iz Republike Srpske. Industrija mesa Carnex nagrađena je istim priznanjem za vrhunski kvalitet i širok asortiman proizvoda od mesa.


Uručena su i dva Srebrna šampionska pehara, Pehari Novosadskog sajma, povelje, plakete i medalje.

Posebna čast šampionima će još jednom biti ukazana na Večeri šampiona, koje će biti održano u četvrtak, 16. maja.


Prvi put Međunarodni dan voćara

Međunarodni dan voćara biće organizovan prvi put na Novosadskom sajmu, u okviru 86. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu. U sredu, 15. maja, od 10 do 13 sati u Velikoj sali Kongresnog centra biće održana predavanja, radionice i konferencije na kojima će predavači biti stručnjaci iz naše zemlje, ali i eksperti iz Italije i Tunisa. Učešće je potvrdilo oko 300 voćara iz Srbije i regiona.

Kako je rekao pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević, učesnici će imati priliku da vide prezentacije iskustava koja su postigla uspeh u praksi, kao i mogućnosti praktične primene naučnih i teorijskih pristupa i dostignuća.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

U Beogradu od 8. maja samo bela taksi vozila - U slučaju da ne sprovedu odluku, taksiste očekuje velika kazna

Taksi vozila u prestonici od 8. maja moraju da budu bele boje, a taksista koji to ne uradi snosiće posledice u vidu kazne od 40.000 dinara. U ovom trenutku, gotovo svi su ispoštovali odluku koja je stupila na snagu 2021. godine. Takođe, veliki broj njih iskoristio je subvencije države, koje su iznosile 8.000 EUR po vozilu, pa je trenutno oko 1.700 automobila starosti između jedne i tri godine. - Od 8. maja svi moraju da budu u beloj boji,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.