NavMenu

Propao prvi pokušaj prodaje hotela u Niškoj Banji

Izvor: Beta Četvrtak, 14.03.2019. 12:22
Komentari
Podeli
(Foto: hxdbzxy/shutterstock.com)
Prvo javno nadmetanje za prodaju hotela Ozren u Niškoj Banji neuspešno je okončano pošto nije bilo zainteresovanih kupaca, potvrdili su danas agenciji Beta u Poreskoj upravi.

Prema rečima nadležnih u Poreskoj upravi, nadmetanje će biti ponovljeno za dve nedelje, a početna cena biće, u skladu sa zakonom, snižena.

U Poreskoj upravi su naveli da će oglas o ponovnoj prodaji hotela Ozren biti objavljen na njihovom sajtu i u nekom od dnevnih listova.

Početna cena na prvoj održanoj licitaciji bila je 198 miliona dinara, s tim što je u prvom pozivu kupcima navedeno da hotel ne može biti prodat po ceni nižoj od 75% početne vrednosti, odnosno za manje od 148,5 miliona dinara.

Jedan od najvećih hotela u Niškoj Banji prodaje se u postupku prinudne naplate poreza od firme Redwood iz Rume, koja je neposredno povezana sa firmama američkog biznismena srpskog porekla Srbe Ilića.


Ilić je 2003. godine kupio Srbijaturist u čijem vlasništvu se nalazio i hotel Ozren. Ta privatizacija je propala, zbog čega je Ozren već dve decenije zatvoren.

Hotel ima bezmalo 300 postelja u 144 sobe i tri apartmana.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

U Beogradu od 8. maja samo bela taksi vozila - U slučaju da ne sprovedu odluku, taksiste očekuje velika kazna

Taksi vozila u prestonici od 8. maja moraju da budu bele boje, a taksista koji to ne uradi snosiće posledice u vidu kazne od 40.000 dinara. U ovom trenutku, gotovo svi su ispoštovali odluku koja je stupila na snagu 2021. godine. Takođe, veliki broj njih iskoristio je subvencije države, koje su iznosile 8.000 EUR po vozilu, pa je trenutno oko 1.700 automobila starosti između jedne i tri godine. - Od 8. maja svi moraju da budu u beloj boji,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.