NavMenu

Vode Vojvodine nastavljaju investicije i u 2019. godini - U planu završetak Regionalnog sistema Mali Iđoš i sanacija leve obale Save

Izvor: eKapija Petak, 01.02.2019. 14:17
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: AJCespedes/shutterstock.com)Ilustracija
JVP Vode Vojvodine i u 2019. godini nastavlja sa značajnim investicionim ulaganjima u sisteme za navodnjavanje, kao i u objekte za zaštitu od voda i objekte na Hidrosistemu DTD.

Kako navode iz ovog preduzeća, kada vremenski uslovi dopuste biće započeti radovi na konačnoj fazi izgradnje Regionalnog sistema Mali Iđoš, vredni 3.621.021 EUR. Ovo je ujedno i projekat kojim je proširena prva faza izgradnje sistema za navodnjavanje iz Abu Dabi fonda u Vojvodini. Predviđeno je da u 2019. godini u Vojvodini počnu radovi na drugoj fazi - novih 12 projekata koji će se finansirati iz Abu Dabi fonda, ukupne vrednosti 21.497.578 EUR. Kada bude završena druga faza, biće moguće navodnjavanje na dodatnih 39.378 hektara zemljišta u Vojvodini.

- U ovoj godini očekuju nas radovi na završnoj fazi sanacije leve obale reke Save u zoni značajnog arheološkog nalazišta Gomolava kod Hrtkovaca. Tokom 2017. i 2018. godine završeni su radovi na tri deonice, a vrednost do sada sprovedenih radova iznosi 440 miliona dinara - objašnjavaju iz Voda Vojvodine.

Za 2019. godinu planirane su investicije u vodne sisteme i objekte iz Budžetskog fonda za vode u iznosu od 164,6 miliona dinara. Među ovim investicijama najznačajnije su uređenje i rešavanje problematike lateralnog kanala u Kuli, koji je i recipijent otpadnih voda, i izgradnja crpne stanice Sivac radi odvođenja atmosferskih voda.


- U ovoj godini očekuje se i početak radova na kompletnoj rekonstrukciji dva hidročvora na Hidrosistemu DTD – u Kleku i Srpskom Itebeju, kao i izmuljenje okretnice i izgradnja pristana za brodove u Zrenjaninu u okviru projekta "Revitalizacija navigacione infrastrukture na Begeju". Ovaj strateški projekat finansira se iz Interreg – IPA Programa prekogranične saradnje Srbije sa Rumunijom, a ukupna vrednost celog projekta iznosi 13,85 mil EUR.

JVP Vode Vojvodine na ovaj način nastavlja da ulaže u vodoprivredni sistem, kako bi se unapredili vodni resursi Vojvodine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

U Beogradu od 8. maja samo bela taksi vozila - U slučaju da ne sprovedu odluku, taksiste očekuje velika kazna

Taksi vozila u prestonici od 8. maja moraju da budu bele boje, a taksista koji to ne uradi snosiće posledice u vidu kazne od 40.000 dinara. U ovom trenutku, gotovo svi su ispoštovali odluku koja je stupila na snagu 2021. godine. Takođe, veliki broj njih iskoristio je subvencije države, koje su iznosile 8.000 EUR po vozilu, pa je trenutno oko 1.700 automobila starosti između jedne i tri godine. - Od 8. maja svi moraju da budu u beloj boji,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.