NavMenu

Počela proizvodnja "Gorkog lista" u Sloveniji

Izvor: eKapija Četvrtak, 02.04.2009. 15:09
Komentari
Podeli

Srpski brend "Gorki list", koji u svojoj robnoj grupi na domaćem tržištu (prema zvaničnim podacima Poslovne zajednice Vrenje) ima učešće od 90,14%, od 24. marta 2009. proizvodi i preduzeće "BIO-SAD" iz Jakobskog Dola. Početak proizvodnje inspirisan je željom za daljim razvojem brenda Gorki list i širenjem i na tržištima zemalja Evropske unije.

Proizvodnja "Gorkog lista" u Sloveniji vrši se u pogonima koji zadovoljavaju najviše standarde kvaliteta (HACPP). Planirani obim proizvodnje do kraja godine je 3.000.000 l, a procene su da će u sledećih pet godina porasti na 9.000.000 litara godišnje.

U Sloveniji je pored "Gorkog lista", dobro poznata i "Vodavoda" u originalnoj prepoznatljivoj boci, koju je takođe sa svojim timom saradnika kreirao Vojin Đorđević, vlasnik "Si&Si".

Kako je rekao Vojin Đorđević, za proizvodnju "Gorkog lista" u Sloveniji su se odlučili zbog nastupa na evropskom tržištu, jer "je iz države članice Evropske unije to lakše, nego iz Srbije".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

U Beogradu od 8. maja samo bela taksi vozila - U slučaju da ne sprovedu odluku, taksiste očekuje velika kazna

Taksi vozila u prestonici od 8. maja moraju da budu bele boje, a taksista koji to ne uradi snosiće posledice u vidu kazne od 40.000 dinara. U ovom trenutku, gotovo svi su ispoštovali odluku koja je stupila na snagu 2021. godine. Takođe, veliki broj njih iskoristio je subvencije države, koje su iznosile 8.000 EUR po vozilu, pa je trenutno oko 1.700 automobila starosti između jedne i tri godine. - Od 8. maja svi moraju da budu u beloj boji,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.