NavMenu

Pokrenut postupak prinudne likvidacije nad Budućnost a.d. iz Čonoplje - Privremena obustava trgovanja akcijama

Izvor: eKapija Ponedeljak, 07.05.2018. 13:25
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: smart.art/shutterstock.com)Ilustracija
Beogradska berza je donela rešenje o isključenju akcija Budućnost a.d. sa MTP Belex – tržišni segment MTP akcije, piše SOinfo.

- Uvidom u oglas objavljen na internet stranici Agencije za privredne registre, dana 26. aprila, kao i podatke o statusu Izdavaoca upisane u nadležni registar privrednih subjekata APR utvrđeno je da je, na osnovu člana 547. Zakona o privrednim društvima nad Budućnost a.d. iz Čonoplje pokrenut postupak prinudne likvidacije - navodi se u obrazloženju odluke.

Privremena obustava trgovanja akcijama traje do okončanja postupka prinudne likvidacije i promene registrovanih podataka o statusu Izdavaoca s tim u vezi, a najduže godinu dana od dana donošenja ove odluke.

Privredni sud u Somboru je još u martu prošle godine objavio zaključak o prodaji nepokretne imovine Budućnost a.d iz Čonoplje koja je tada procenjena na 160.420 EUR ili nepunih 19,5 miliona dinara. Bila je organizovana prodaja dve, gotovo identične parcele sa objektima, u Štrosmajerovoj ulici, površine nešto manje od 19 ari na kojoj se nalazila benzinska pumpa sa opremom, ugostiteljski objekat sa opremom, te pekara sa opremom.

Problemi u nekadašnjoj zadruzi iz Čonoplje počeli su pre jedne decenije kada je firma imala 50 zaposlenih. Grad Sombor je u septembru 2010. godine sa 300.000 dinara pomoglo reprogram dugova preduzeća prema Direkciji za robne rezerve. Međutim, to je samo odložilo neizbežan kraj još jednog poljoprivrednog giganta koji je bio registrovan za ratarsku, stočarsku, voćarsku proizvodnju, doradu semenske robe i skladištenje zrnastih proizvoda, piše SOinfo.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Raspisan tender za rekonstrukciju vodotornja i gradnju pasarele u okviru Ložionice vredan 12,6 mil EUR

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu raspisala je tender za projektovanje (izrada PZI i PIO) i izvođenje radova u okviru kompleksa Ložionice. Tender se odnosi na rekonstrukciju vodotornja, izgradnju pasarele i opremanje, a reč je fazama 4 i Faze 5 restauracije kompleks kod Mostarske petlje. Opremanje objekata odnosi se na Vodotoranj, Ložionicu i poslovni Aneks (nabavka i ugradnja audio vizuelne tehnike, nameštaja,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.