NavMenu

Projekat kanalizacione crpne stanice sa rešetkama na centralnom postrojenju za prečišćavanje sirove vode u Šapcu - realizacija Projektomontaža Beograd

Izvor: eKapija Četvrtak, 25.12.2008. 09:54
Komentari
Podeli

Preduzеće „Projektomontaža“ iz Beograda je krajem 2008.godine završila izvođenje radova na izgradnji kanalizacione crpne stanice sa rešetkama na centralnom postrojenju za prečišćavanje sirove vode, i predala objekat na korišćenje Invetitoru JKP „Vodovod-Šabac“.

Objekat se sastoji od više međusobno povezanih segmenata:

a. Kanalizaciona crpna stanica (KCS) sirove vode sa rešetkama

b. Kanalizacioni kolektor (privremeno rešenje do izgradnje kompletnog centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadne vode) od kanalizacione crpne stanice do recipijenta

c. Trafo -stanica sa pripadajućim prostorijama za buduće postrojenja za prečišćavanje otpadne vode

d. Vodovodna mreža profila Ø150mm, PEHD, ukupne dužine 489,57m

e. Kablovski vod 20kV od TS 20/0,4kV “Narodnih Heroja” do buduće TS 20(10)/0,4 kV “CCPOV” I kablovski vod 10(20)kV od TS 10/0,4kV “Dumača” do buduće TS20(10)0,4kV “CCPOV”

f. Telekomunikaciona mreža: podzemni TT kabal od postojećeg TT kablovskog koridora u ulici Hajduk Veljka do kompleksa CCPOV (centralno postrojenje za preradu otpadnih voda) prostorom novoplanirane saobraćajnice.

Radovi su izvođeni u izuzetno složenim uslovima , kao što su blizina reke Save i obodnog kanala odnosno konstantno visok nivo podzemne vode; dubina fundiranja objekta crpne stanice je bila preko 12m , a teren je bio vrlo nepristupačan i raskvašen.

U objekat crpne stanice su ugrađene rešetke od nerđajućeg čelika : grube i fine, na početku oba dovodna kanala sa svom pripadajućom opremom za automatski rad i čišćenje rešetki, kao i odgovarajući tablasti zatvarači na dovodnim kanalima.

Ugrađene su 4 stacionarne, uronjene dvokanalne kanalizacione pumpe sa svom pripadajućom hidromehaničkom opremom i opremom za automatski rad postrojenja, kao i jednošinska lančana dizalica, elektromagnetni merač protoka i kompletna trafo stanica.

Kumulativna vrednost izvršenih radova iznosila je 106 miliona dinara.

Radovi su najvećim delom izvođeni operativnim angažovanjem radnika preduzeća „Projektomontaža“., a radove je vodio građevinski inženjer Sava Cvitkovac.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

U Beogradu od 8. maja samo bela taksi vozila - U slučaju da ne sprovedu odluku, taksiste očekuje velika kazna

Taksi vozila u prestonici od 8. maja moraju da budu bele boje, a taksista koji to ne uradi snosiće posledice u vidu kazne od 40.000 dinara. U ovom trenutku, gotovo svi su ispoštovali odluku koja je stupila na snagu 2021. godine. Takođe, veliki broj njih iskoristio je subvencije države, koje su iznosile 8.000 EUR po vozilu, pa je trenutno oko 1.700 automobila starosti između jedne i tri godine. - Od 8. maja svi moraju da budu u beloj boji,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.