NavMenu

Dug KK Partizan oko 7 mil EUR - Klubu preti bankrot

Izvor: Danas Petak, 15.12.2017. 10:35
Komentari
Podeli
(Foto: Valentin Valkov/shutterstock.com)
Predsednik Partizana Ostoja Mijailović rekao je u četvrtak (14. decembra 2017. godine) posle sednice Upravnog odbora da je dug crno-belih 7.186.150 EUR i da klubu preti bankrot.

- Dug Partizana iznosi 7.186.150 EUR. Pregovaramo sa nekoliko kompanija i od ishoda tih pregovora zavisi da li ćemo biti solventni. Najveći problem imamo sa Marfin bankom i ukoliko nastave da imaju ovakav odnos prema nama - oteraće nas u bankrot. Partizan ne može da vrati 7 mil EUR za mesec dana - rekao je Mijailović.

On je rekao kako je banci ponuđeno da klub za 400.000 EUR otkupi dug na ime kamate od 1,1 mil EUR, ali da banka na to nije pristala.

- Možda više vole Zvezdu, ako su njima pristali da daju da za 1 mil EUR otkupe dug od 5 mil EUR. Blokirali su nas, pa nas pozvali na sastanak na koji ja nisam otišao - rekao je Mijailović.

Predsednik Partizana naglasio je da su potpisivani po klub vrlo štetni ugovori.

- U BAT piše da je dug 200.000 EUR, a osnovna dugovanja prema igraču iznosila su 18.000. Ko god da je to potpisao stvarno nije realan. Takođe, kamata potpisana na sporazumu sa Marfin bankom iznosi 21%, a moja kompanija plaća 1,97. Uzeli smo 3 mil EUR, dok sada dugujemo još 200.000 za glavnicu, a oni nas duže za još 1.330.000. To je neodrživo. Ako žele da nas oteraju u stečaj, ja tu ništa ne mogu. Ne želim ja da gasim klub star 70 godina - tvrdi Mijailović.

On je prozvao mnoge koji sada uživaju sportski ugled, a Partizan su odveli u dugove, koji su napravili dobre igračke i trenerske ugovore zbog Partizana, a ostavili su mu dugove. I zaključio da će se pokazati ko voli Partizan iz srca, a ko do poslednjeg dinara.


- Mnogo toga zavisi od poverilaca, ili će imati razumevanja – ili neće dobiti ništa. Banci smo ove godine platili 156.000 EUR, iako po protokolu iz 2010. moramo da uplaćujemo 120.000 godišnje. I to se plaćalo na vreme i zbog toga nismo zaslužili da nas ovako tretiraju. Nismo likvidni zbog 10 miliona dinara. Moramo da razgovaramo sa svima s kojima možemo - da saznamo kakva su njihova očekivanja i da li košarkaški klub Partizan u ovom pravnom licu postoji. Ako ne postoji, izgubićemo tri godine, ali ćemo se vratiti bez dugova - zaključio je Mijailović.

Novi sponzori KK Partizan postale su kompanije Atom Partner, Budget Rent-A-Car i PSP-Farman Grupa koja će klubu pomagati kroz ime projekta West 65.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

U Beogradu od 8. maja samo bela taksi vozila - U slučaju da ne sprovedu odluku, taksiste očekuje velika kazna

Taksi vozila u prestonici od 8. maja moraju da budu bele boje, a taksista koji to ne uradi snosiće posledice u vidu kazne od 40.000 dinara. U ovom trenutku, gotovo svi su ispoštovali odluku koja je stupila na snagu 2021. godine. Takođe, veliki broj njih iskoristio je subvencije države, koje su iznosile 8.000 EUR po vozilu, pa je trenutno oko 1.700 automobila starosti između jedne i tri godine. - Od 8. maja svi moraju da budu u beloj boji,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.