NavMenu

Poverioci Fabrike akumulatora Sombor odbili ponudu Batagona - Nedovoljno i 7 mil EUR

Izvor: eKapija Petak, 03.11.2017. 12:04
Komentari
Podeli
(Foto: Joe Belanger/shutterstock.com)
Odbor poverilaca Fabrike akumulatora Sombor nije prihvatio poslednju ponudu kompanije Batagon. Tri člana odbora je bilo protiv, pa ponuda Batagona od 7 mil EUR nije prihvaćena, prenosi SOinfo.

- Ponuđača ću obavestiti da ponuda nije prihvaćena i izneću im predlog za nastavak postupka, ukoliko su zainteresovani - preneo je stečajni upravnik Predrag Ljubović.

Ljubović kaže da za dalje postoje tri mogućnosti i to da se nastave pregovori sa Batagonom, kome je još 19. oktobra istekla bankarska garancija, da se objavi novi oglas ili da se sačeka najavljeni predlog Odbora poverilaca.

Stečajni upravnik je na pitanje da li postoji solucija da se i bez novog javnog poziva u postupak kupovine uključe drugi subjekti, odgovorio da se niko od preostala četiri zainteresovana pravna lica, koja su otkupila dokumentaciju, nije javio u prethodna tri meseca.

Ljubović je naveo da bi, ukoliko neko pokaže interesovanje, bio spreman da započne pregovore, ali da će o svemu, kao i do sada, odlučivati Odbor poverilaca. Vrlo brzo biće definisani dalji koraci.

Proces prodaje imovine Fabrike akumulatora Sombor započet je još krajem jula. Jedini ponuđač, švajcarska kompanija Batagon International AG, uputio je čak pet ponuda, međutim nisu bile dovoljno kvalitetne po mišljenju Odbora poverilaca.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Sombor prodao 21 ha zemljišta u Industrijskoj zoni

Predstavnici Sombora su pre dve nedelje potpisali ugovor o prodaji 21 hektra zemljišta u Industrijskoj zoni, gde će se graditi fabrike, izjavio je gradonačelnik Antonio Ratković. On je istakao da je za dovođenje investotora u ovaj grad značajan i početak izgradnje brze saobraćajnice, koji je krenuo prošle godine, saopšteno je na gradskom sajtu. - Pre 7-8 godina nismo uopšte imali Industrijsku zonu, ali na naše veliko zadovoljstvo, iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.