NavMenu

Jahorina spremna za novu sezonu - Popularno skijalište dobija sistem za veštačko osneživanje, sređuje puteve i parkirališta...

Izvor: eKapija Nedelja, 08.10.2017. 20:40
Komentari
Podeli
Jahorina (Foto: Dreamer Company/shutterstock.com)Jahorina
Na nedavno održanoj konferenciji za novinare, u hotelu Bistrica na planini Jahorina, predstavljene su investicije i zimski sadržaji ove olimpijske planine za predstojeću zimsku sezonu.

Kako je saopšteno iz Olimpijski centar Jahorina, popularno skijalište biće uređivano prvi put od čuvenih Olimpijskih igara, a predmet ulaganja će pored samih skijaških staza, novih prilaza ski centru i putokaza, biti i novi sistem za veštačko osneživanje, koji će skijašku sezonu produžiti čak na 130 dana.

- Planiramo realizaciju veoma velikih i zahtevnih projekata, kao što su uređenje i prosecanje novih skijaških staza i veznih puteva po FIS standardima, izgradnja akumulacionog jezera koje će se koristiti i u letnjoj sezoni za šetnju i boravak u prirodi, izgradnja vetroustava na vrhu planine, koji će se osim smanjivanja jačine vetra na vrhu planine koristiti i kao orijentiri i putokazi za skijaše i poslednja faza – izgradnja sistema za veštačko osnežavanje uz pomoć kojeg ćemo skijašku sezonu produžiti na 130 umesto 60 dana koliko sada iznosi - objašnjava direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić.

Rast prihoda

Rukovodstvo Olimpijskog Centra Jahorina istaklo je i izvanredne rezultate koje je ovaj zimski sportski centar ostvario u septembru 2017. godine, u odnosu na septembar 2016. godine, gde zabeleženi rast prihoda iznosi čak 285%, a ostvarene su i velike uštede u svim segmentima.

- Osim novina radimo i na rešavanju postojećih problema, stav novog menadžmenta je da ne okrećemo glavu ni od jednog problema, pa smo tako već krenuli u rešavanje uređenja prilaznih puteva u saradnji sa JP Putevi Srpske, uređenja i obeležavanja prilaznih punktova sa osvetljenjem, uređenja više parking prostora na Jahorini, kao i ostvarivanja ušteda u svim segmentima poslovanja - naglasio je Dejan Ljevnaić, direktor OC Jahorina.

Besplatna škola skijanja

Olimpijski centar Jahorina potpisao je ugovor sa Opštinom Pale o besplatnom korišćenju skijališta Jahorina za decu osnovnih i srednjih škola sa te opštine, u cilju afirmacije skijanja kao sporta i podsticanja mladih da se njime bave.

- Ovo je samo početak saradnje i nadam se da će trajati duži niz godina i da ćemo osetiti rezultat i povećati broj dece koja se odlučuju za skijanje i zdrav život - rekao je Ljevnaić.

Realizacijom navedenih investicija, Jahorina će se vratiti na mapu uspešnih evropskih skijaških destinacija, te će se povratiti poverenje i sigurnost u skijanje na Jahorini.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

U Beogradu od 8. maja samo bela taksi vozila - U slučaju da ne sprovedu odluku, taksiste očekuje velika kazna

Taksi vozila u prestonici od 8. maja moraju da budu bele boje, a taksista koji to ne uradi snosiće posledice u vidu kazne od 40.000 dinara. U ovom trenutku, gotovo svi su ispoštovali odluku koja je stupila na snagu 2021. godine. Takođe, veliki broj njih iskoristio je subvencije države, koje su iznosile 8.000 EUR po vozilu, pa je trenutno oko 1.700 automobila starosti između jedne i tri godine. - Od 8. maja svi moraju da budu u beloj boji,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.