NavMenu

Đokovići počinju izgradnju tenskog centra u Kragujevcu početkom oktobra

Izvor: B92 Četvrtak, 03.07.2008. 10:19
Komentari
Podeli

Izgradnja teniskog centra u Kragujevcu, koju finansira firma porodice Novaka Đokovića "Family sport", počeće najkasnije u oktobru 2008. godine.

- Grubi građevinski radovi počeće u oktobru ove godine, a ugovor o saradnji sa Đokovićima biće zaključen ubrzo- rekao je gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović i potvrdio da je lokalna samouprava ispunila obaveze u vezi sa lokacijom i infrastrukturom za budući "grad tenisa" u Kragujevcu.

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović najavio je da se sa porodicom Đoković pregovara oko učešća u još jednom velikom projektu od značaja za komunalnu privredu grada.

Otac poznatog tenisera Srđan Đoković rekao je da će investirati više sredstava nego što je bilo planirano.

- Odlučili smo da proširimo kapacitete budućeg poslovno-teniskog kompleksa u Kragujevcu, pre svega, hotela i trgovinskog centra. Izvesno je da ćemo investirati više sredstava nego što je prvobitno bilo planirano- rekao je on, ali nije naveo novu vrednost ulaganja.

Đoković je odbacio nagađanja u javnosti da je ta porodica odustala od gradnje teniskog centra u Kragujevcu i dodao da je zainteresovana da i u drugim gradovima u Srbiji kroz slične projekte afirmiše tenis. -Nema nikakvih prepreka za posao u Kragujevcu koji će ići paralelno sa izgradnjom centra u Beogradu- rekao je Srđan Đoković.

On je naglasio da su poslovni ljudi iz Izraela veoma zainteresovani da budu suinvestitori projekta u Kragujevcu.

Stevanović je rekao da ima još poznatih sportista koji investiraju u Kragujevac i naveo da su košarkaši Vlade Divac i Nikola Lončar nedavno kupili zemljište u naselju Stara radnička kolonija, preko puta lokacije na kojoj će se graditi centar "Plaza".

- Planirana je izgradnja stambeno-poslovnog prostora od 36.000 m2, a vrednost jednog ara tog zemljišta već je skočila na 36.000 EUR- rekao je gradonačelnik Kragujevca.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija

Bečko postojenje za tretman otpadnih voda radi po uzoru na prirodu i samo sebe snabdeva zelenom energijom - U Dunav se ispušta čista voda, kada će Beograd tim putem?

U bečko postrojenje za preradu otpadnih voda oko 6.000 litara stigne svake sekunde, a nakon 20 sati, u Dunav se ispušta čista voda. Ovo postrojenje, najveće je u Austriji i među pet najvećih u Evropskoj uniji, godišnje preradi oko 200 miliona kubnih metara otpadnih voda. Fabrika pokriva površinu od 490.000 m2, što je površina veća od Vatikana, a njome upravlja ebswien, bečka kompanija u gradskom vlasništvu. - Nakon mehaničkog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.