NavMenu

Ulcinjska Rivijera daje u zakup hotele Belvi i Olimpik na 30 godina - Karisma Hotels Adriatic zainteresovana za izgradnju jedinstvenog rizorta na crnogorskom primorju

Izvor: RTCG Petak, 28.04.2017. 08:56
Komentari
Podeli
Ada Bojana (Foto: Aleksandar Parezanović)Ada Bojana
Skupština akcionara Ulcinjske Rivijere usvojila je juče (27. aprila 2017. godine) Odluku o izdavanju dela imovine te kompanije.

U zakup do 30 godina biće izdati hoteli Belvi i Olimpik i auto kamp Neptun. Za te objekte ozbiljno interesovanje pokazala je hrvatska menadžment kompanija Karisma Hotels Adriatic, a odluka za izdavanje u zakup preduslov je da se pristupi detaljnoj izradi tendreske dokumentacije, prenosi RTCG.

Manjinski akcionari međutim, glasali su protiv Odluke o davanju u dugoročni zakup dela imovine HTP-a Ulcinjska Rivijera. Smatraju da ne postoje jasno definisani uslovi za davanje u zakup i da je to, kako su istakli, pravno nasilje.

Manjinski akcionari smatraju da je, pored zakupa, trebalo razmatrati i druge načine privatizacije. Kažu da su uskraćeni za sve najvažnije informacije - o ceni zakupa, prihodima, vrednosti investicije i uloženog kapitala.

Iz menadžmenta poručuju da je Karizma Hotels Adriatic planirala da za dve godine izgadi rizort jedinstven na crnogorskom primorju sa dve i po hiljade ležajeva, što bi bio veliki ekonomski zamajac, ne samo za Ulcinj već i za Crnu Goru.


Dan uoči Skupštine akcionara, češki turoperator Kovotour plus, koji 20 godina dovodi turiste u Crnu Goru, dostavio je pismo o privatizacionim namerama Hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) Ulcinjska rivijera, a generalni direktor Kovotour plusa, Jiri Hajek pozvao je vlansike da daju šansu razvoju Ulcinjske rivijere kroz saradnju sa češkom kompanijom i ostalim partnerima, kao i kroz dalju moguću formu saradnje sa prodajom akcija, dokapitalizacijom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

U Beogradu od 8. maja samo bela taksi vozila - U slučaju da ne sprovedu odluku, taksiste očekuje velika kazna

Taksi vozila u prestonici od 8. maja moraju da budu bele boje, a taksista koji to ne uradi snosiće posledice u vidu kazne od 40.000 dinara. U ovom trenutku, gotovo svi su ispoštovali odluku koja je stupila na snagu 2021. godine. Takođe, veliki broj njih iskoristio je subvencije države, koje su iznosile 8.000 EUR po vozilu, pa je trenutno oko 1.700 automobila starosti između jedne i tri godine. - Od 8. maja svi moraju da budu u beloj boji,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.