NavMenu

"Big Bull" pokrenuo proizvodnju pašteta i mesnih konzervi u "Sremu" iz Šida

Izvor: Tanjug Petak, 09.05.2008. 14:45
Komentari
Podeli

Kompanija "Big Bull", dobitnik velikog šampionskog pehara Novosadskog sajma za vrhunski kvalitet i širok asortiman proizvoda od mesa, ove godine očekuje plasman na inostrano tržište vredan 2,5 mil EUR, izjavio je generalni direktor kompanije Đorđe Kuzminac.

- Ukupna godišnja proizvodnja bi, prema planovima, trebalo da dostigne 10.000 tona mesa i mesnih prerađevina - rekao je on.

Tokom 2007. godine, kompanija "Big Bull" je u Italiju i Grčku izvezla oko 200 tona junećeg svežeg mesa. Na tržište u regionu koje ne pripada Evropskoj uniji (Makedonija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora) izvozi se oko 1.000 tona godišnje, dok se na domaće tržište na godišnjem nivou plasira oko 6.000 tona proizvoda od mesa i oko 3.000 tona svežeg mesa, precizirao je Kuzminac.

Direktor "Bug Bull" je podsetio da je to jedna od pet srpskih klanica koje, od novembra 2006. godine, poseduju dozvolu za izvoz junećeg i svinjskog mesa na tržište Evropske unije i jedini domaći proizvođač koji je, u julu 2007. godine, stekao pravo da izvozi proizvode od mesa u zemlje EU.

Kompanija poseduje HACCP sertifikat, koji garantuje standard kvaliteta u svakoj fazi proizvodnje i maksimalnu bezbednost u ljudskoj ishrani, a prva u klaničnoj industriji Srbije u poslovanju primenjuje i najzahtevniji evropski standard ISO 22000. Jedina u zemlji ima takozvanu sledljivost proizvoda, koja podrazumeva kontrolisano poreklo u celom lancu proizvodnje, od farme do gotovog proizvoda.

Direktor je naglasio da je kvalitet proizvoda i briga o potrošačima za kompaniju "Big Bull" na prvom mestu, što pokazuju i dobijene nagrade na Poljoprivrednom sajmu, koji će u Novom Sadu biti održan od 10. do 17. maja.

"Big bul" će na toj, najvećoj poljoprivrednoj smotri u regionu, predstaviti i nove proizvode - paštetu u aluminijumskoj foliji i mesnu konzervu, koje dolaze iz nekad ugledne i jedne od najvećih industrija mesa "Srem" u Šidu, koju je u novembru prošle godine kompanija iz Bačinaca kupila iz stečaja.

Od tada je uspela da obnovi jedan njen deo i ovih dana pokrene proizvodnju pašteta i mesnih konzervi, a u planu je i proizvodnja gotovih jela.

Kompanija iz Bačinaca će nastaviti konsolidaciju "Srema", kazao je Kuzminac i objasnio da to podrazumeva obnavljanje hladnače kapaciteta 10.000 tona i ulaganje u pogon klanice koja bi se u budućnosti koristila za potrebe domaćeg tržišta, dok bi se u pogonima matične firme odvijala proizvodnja namenjena izvozu.

Kompanija "Big Bull" ima oko 700 zaposlenih, a čini je sedam jedinica - sedište i glavni proizvodni pogon u Bačincima, maloprodajna mreža "Big Bull MG", pileća klanica "Big Chicken", preduzeća "Big Bull - Banjaluka" i "Big Bull - Skopje", ekskluzivni distributer za Crnu Goru - "Monte Mitros" i, od prošle godine, mesna industrija "Srem Šid".

"Big Bull" ima distributivne centre u Beogradu, Nišu, Požarevcu, Užicu i Kragujevcu, a za desetak dana će dobiti i u Čačku. Iz tih centara se snabdevaju sopstveni maloprodajni objekti kojih je dvadesetak u Srbiji, kao i prodajni objekti manjih trgovaca, dok se veliki trgovinski sistemi snabdevaju direktno u klanici u Bačincima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

U Beogradu od 8. maja samo bela taksi vozila - U slučaju da ne sprovedu odluku, taksiste očekuje velika kazna

Taksi vozila u prestonici od 8. maja moraju da budu bele boje, a taksista koji to ne uradi snosiće posledice u vidu kazne od 40.000 dinara. U ovom trenutku, gotovo svi su ispoštovali odluku koja je stupila na snagu 2021. godine. Takođe, veliki broj njih iskoristio je subvencije države, koje su iznosile 8.000 EUR po vozilu, pa je trenutno oko 1.700 automobila starosti između jedne i tri godine. - Od 8. maja svi moraju da budu u beloj boji,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.