NavMenu

U avgustu izdato 23% više elektronskih građevinskih dozvola - Sledi kompletna reforma katastra

Izvor: Tanjug Nedelja, 16.10.2016. 17:54
Komentari
Podeli
U Srbiji je u avgustu ove godine izdato 23% više građevinskih dozvola nego u istom mesecu 2015, izjavila je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović i najavila da će uskoro biti sprovedena i kompletna reforma katastra.

Mihajlović je posetila gradilište novog stambenog objekta Ingrad u centru Niša, za koje je u tom gradu izdata prva elektronska građevinska dozvola po objedinjenoj proceduri, kako bi se lično uverila kako u Nišu funkcioniše izdavanje elektronskih dozvola.

- Ministarstvo građevine je 1. januara uvelo izdavanje elektronskih građevinskih dozvola. To je veliki korak za građevinarstvo i mi beležimo odlične rezultate - rekla je Mihajlović novinarima tokom obilaska.

Ona je rekla da predstavnici tog ministarstva razgovaraju sa svim lokalnim samoupravama kako bi videli da li ima sve više kranova.

- Ima ih, ali razgovaramo i sa ljudima koji se time bave, da li u praksi postoje problemi i da li može država još nešto da uradi da bi se više gradilo, da građevinari mogu da dobiju svu dokumentaciju i što pre ponude stanove na tržištu – naglasila je Mihajlović.

Ingrad je za taj projekat dobio elektronsku dozvolu u februaru, a zgrada ukupne neto površine oko 1.200 m2 biće završena u istom mesecu naredne godine.

- Vladu i Ministarstvo čeka kompletno reformisanje republičkog katastra. To je drugi deo koji nam je važan da bismo imali veći udeo građevinarstva u bruto domaćem proizvodu – istakla je Mihajlović.

Direktor investitora i izvođača radova Ingrad Branislav Filipović rekao je da ministarka Mihajlović pokazuje brigu države za domaće privrednike.

- Kao jedan od njih mogu da izrazim zahvalnost i zadovoljstvo na operativnosti i spremnosti ministarstva da nam izlazi u susret. Objedinjena procedura je pokazala svoje prednosti kao nešto što je vrlo efikasno, pošto smo ranije gubili vreme na šalaterima – naglasio je Filipović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

U Beogradu od 8. maja samo bela taksi vozila - U slučaju da ne sprovedu odluku, taksiste očekuje velika kazna

Taksi vozila u prestonici od 8. maja moraju da budu bele boje, a taksista koji to ne uradi snosiće posledice u vidu kazne od 40.000 dinara. U ovom trenutku, gotovo svi su ispoštovali odluku koja je stupila na snagu 2021. godine. Takođe, veliki broj njih iskoristio je subvencije države, koje su iznosile 8.000 EUR po vozilu, pa je trenutno oko 1.700 automobila starosti između jedne i tri godine. - Od 8. maja svi moraju da budu u beloj boji,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.