NavMenu

"Mitros" počinje proizvodnju za izvoz u Rusiju - Uskoro ugovori sa 700 domaćih kooperanata

Izvor: Tanjug/Beta Nedelja, 04.09.2016. 11:53
Komentari
Podeli

(Foto: Volosina/shutterstock.com)
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović najavio je u subotu, 3. septembra, da kompanija Mitros iz Sremske Mitrovice od ponedeljka počinje proizvodnju svinjskog mesa, namenjenu izvozu u Rusiju, a od polovine oktobra kreće sa proizvodnjom, koja će biti izvezena u Evropsku uniju.

Izvoz će početi čim se za to dobiju odgovarajuće dozvole, rekao je Nedimović.

On je, obilazeći ovu kompaniju, u kojoj je u subotu "Dan otvorenih vrata", odnosno otvorena je za posete, istakao da je to primer kako treba da izgleda prerađivačka industrija u Srbiji.

- Ovo je ono o čemu pričamo, prerađivačka industrija kao mesto gde se stvara dodatna vrednost. Interes ovog ministarstva je da se pravi dodatna vrednost, kao i novi kapaciteti na tržištu, ne smo u ovoj industriji nego i u voćarstvu itd - poručio je ministar.

On je rekao da se u "Mitrosu" dnevno preradi 800 komada svinja, a maksimalni kapacitet kojim se teži je 5.000 komada. Kako je navedeno, do kraja septembra planirano je da u Mitrosu bude zaposleno 200 radnika.

Direktor Mitrosa, Ramo Adrović izjavio je da ta kompanija trenutno ima oko 100 domaćih kooperanata.

Prema njegovim rečima, do kraja godine biće potpisani ugovori sa njih 700, kao što je i planirano.

Ramović je agenciji Beta rekao da je broj kooperanata oko 100 jer se radi na tome da u "Mitrosu" što pre bude formiran reproduktivni centar iz koga će prasići biti davani kooperantima na tovljenje.

- Mi smo sada u fazi potpisivanja ugovora s kooperantima i to će se desiti do kraja 2016. godine, kada ćemo formirati svoj tim kooperanata kod kojih ćemo toviti naše prasiće i potom ih kasnije klati - rekao je Adrović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Raspisan tender za rekonstrukciju vodotornja i gradnju pasarele u okviru Ložionice vredan 12,6 mil EUR

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu raspisala je tender za projektovanje (izrada PZI i PIO) i izvođenje radova u okviru kompleksa Ložionice. Tender se odnosi na rekonstrukciju vodotornja, izgradnju pasarele i opremanje, a reč je fazama 4 i Faze 5 restauracije kompleks kod Mostarske petlje. Opremanje objekata odnosi se na Vodotoranj, Ložionicu i poslovni Aneks (nabavka i ugradnja audio vizuelne tehnike, nameštaja,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.