NavMenu

Nemci traže dobavljače sa Zapadnog Balkana - Više od 40 kompanija iz Srbije na sastanku u Dortmundu

Izvor: eKapija Utorak, 07.06.2016. 10:13
Komentari
Podeli

(Foto: Tatiana53/shutterstock.com)
Odabranih 43 kompanija iz Srbije, kao i iz ostalih država Zapadnog Balkana, će se 9. juna u Dortmundu sastati sa nemačkim uvoznicima koji su zainteresovani za saradnju sa proizvođačima iz ovog regiona. Reč je o jednodnevnom B2B događaju, koji se održava u okviru projekta "Nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana".

Preko 400 kompanija iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Makedonije se prijavilo za učešće na ovom događaju, a ukupno 169 je dobilo poziv da prisustvuje.

Događaju će prisustvovati i 49 nemačkih kompanija, a najveći broj učesnika će činiti proizvođačke firme iz oblasti mašinogradnje, metaloprerađivačke industrije, proizvodnje komponenata za autoindustriju, kao i prerade plastike i gume.

Nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana se realizuje pod pokroviteljstvom GIZ, Ministarstva za saradnju SR Nemačke (BMZ), a u okviru zajedničke organizacije Nemačko-srpske privredne komore (AHK Srbija), ostalih regionalnih ogranaka nemačke privrede (AHK), kao i nemačkog Udruženja za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku (BME e.V.). Značajnu podršku u realizaciji projekta u Srbiji je pružila Privredna komora Srbije (PKS).

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Raspisan tender za rekonstrukciju vodotornja i gradnju pasarele u okviru Ložionice vredan 12,6 mil EUR

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu raspisala je tender za projektovanje (izrada PZI i PIO) i izvođenje radova u okviru kompleksa Ložionice. Tender se odnosi na rekonstrukciju vodotornja, izgradnju pasarele i opremanje, a reč je fazama 4 i Faze 5 restauracije kompleks kod Mostarske petlje. Opremanje objekata odnosi se na Vodotoranj, Ložionicu i poslovni Aneks (nabavka i ugradnja audio vizuelne tehnike, nameštaja,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.