NavMenu

Mladi Leskovčani pokrenuli građevinsku firmu sa 20.000 dinara - Visokogradnja sledeći cilj

Izvor: Jugmedia Petak, 06.05.2016. 12:20
Komentari
Podeli
(Foto: shutterstock.com/Pavel L Photo and Video)
Kada je diplomirani građevinski inženjer Milan Stević registrovao firmu "Dacdalus project" (DEDAL) za bojenje, zastakljivanje i završne građevinske radove, nije ni sanjao da će deset meseci kasnije biti pretrpan poslom i da će izvoditi, čak, i visokograđevinske radove.

Firma DEDAL jedinstvena je u Leskovcu i Jablaničkom okrugu po tome što izvodi sve moguće radove u domaćinstvima, od moleraja i zamene stolarije, preko keramičkih radova, popravki električnih, vodovodnih i kanalizacionih instalacija, do zamene podnih obloga, krovnih konstrukcija, fasada, popravke liftova uz pomoć podizvođača, renoviranja celog stana ili kuće, a sve po sistemu – ključ u ruke.

- Za ovo kratko vreme renovirali smo 4 kuće i petnaestak stanova, a popravke smo prestali da brojimo. Danas smo već u situaciji da uporedo radimo po 4 do 6 stanova - rekao je ovaj mladi čovek, koji firmom upravlja s najboljim drugom.

Njih dvojica okupljaju najbolje majstore svih profila: molere, vodoinstalere, keramičare, zidare, ali po potrebi i dizajnere.

- Za nas često kažu da smo Zadruga majstora ili Udruženi majstori, ali naši klijenti znaju da je reč o najboljim majstorima sa ekipom inženjera i ekonomista, po potrebi i dizajnera, stručnjaci koji najpre analiziraju stanje, naprave projekat, pa tek onda krenu u posao. Zato je naša deviza da – sve moguće popravke rešavamo odmah, a za nemoguće nam je potrebno vreme - objasnio je Stević.

Ideja o formiranju preduzeća, koje u nekim segmentima podseća na već propala opštinska i gradska preduzeća za održavanje stambenih zgrada, rodila se tokom Stevićevog ranijeg radnog iskustva u jednoj građevinskoj, potom u trgovinskoj firmi, ali i tokom rada u svojoj struci na projektu OEBS-a.

- Tu sam susretao ljude i shvatio njihove probleme. Dovedeš vodoinstalatera da popravi kvar, ali brzo se ukaže potreba za keramičarem ili za molerom, da zakrpi sve što su ona dvojica porušila. Kada smo krenuli u posao imali smo samo ideju i 20.000 dinara u džepu - priča ovaj Leskovčanin.

(Foto: worker/shutterstock.com)
Obojica su se po završetku studija vratila u Leskovac iz koga mladi i školovani odlaze. - Treba potisnuti taj strah od neuspeha. Treba imati ideju, biti inovativan i profesionalan i oslanjati se samo na sebe, ali i neizmernu ljubav prema onome što radiš - poručuje Milan Stević svojim vršnjacima.

Njegova uža specijalnost je viskogradnja i eko gradnja i voleo bi da se preko DEDALA i na tom polju ostvari.

- Mi smo se već oprobali u visokogradnji kada smo izvršili zamenu krova na zgradi preko puta "Tri šešira", u kojoj je nekoliko puta izbijao požar. Prihvatili smo se posla kojeg su odbile i mnogo veće i specijalizovane firme za visokogradnju. Bio je to veliki rizik za nas, ali uspeli smo iako smo, praktično, bili u finansijskom minusu po okončanju radova. Zapravo, naš cilj nije materijalna dobit po svaku cenu, koliko god to nekome zvučalo neverovatno, već sticanje iskustava i poverenja kod klijenata i majstora koje okupljamo - priča Milan Stević.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Raspisan tender za rekonstrukciju vodotornja i gradnju pasarele u okviru Ložionice vredan 12,6 mil EUR

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu raspisala je tender za projektovanje (izrada PZI i PIO) i izvođenje radova u okviru kompleksa Ložionice. Tender se odnosi na rekonstrukciju vodotornja, izgradnju pasarele i opremanje, a reč je fazama 4 i Faze 5 restauracije kompleks kod Mostarske petlje. Opremanje objekata odnosi se na Vodotoranj, Ložionicu i poslovni Aneks (nabavka i ugradnja audio vizuelne tehnike, nameštaja,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.