NavMenu

Počela izgradnja fabrike vode u Smederevu - Investicija od 3,2 mil EUR

Izvor: Tanjug Petak, 25.09.2015. 12:20
Komentari
Podeli

Smederevo (Foto: smederevo.org.rs)Smederevo
Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman i čelnici Grada Smederava položili su danas kamen temeljac čime je počela izgradnja fabrike za proizvodnju vode na izvorištu Šalinac u Smederevu.

Ministarka Mihajlović navela je da je reč o veoma značajnom projektu zahvaljujući kojem će 25.000 stanovnika okolnih moravskih sela dobiti kvalitetniju vodu.

- Verujem da ćemo za godinu dana, u novembru 2016. godine otvoriti ovu fabriku vode - rekla je Mihajlović ističući da prioritet moraju imati kako veći tako i manji gradovi kada je reč o infrastrukturi bilo transportnoj, energetskoj ili komunalnoj.

Ona je rekla da ne možemo očekivati da ljudi ostaju u svojim selima ako nemaju odgovarajuću infrastrukturu i normalne uslove za život.Vrednost investicije za izgradnju nove fabrike za proizvodnju vode je 6,2 mil EUR, a od toga sama izgradnja fabrike, odnosno prva faza, košta 3,2 mil EUR.

Fabrika će stanovnicima okolnih sela omogućiti da piju zdravu vodu, da je imaju stalno i da nemaju strah od toga da li je voda ispravna.

Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman zahvalio je predstavnicima Grada Smedereva i resornom ministarstvu na saradnji na tom projektu ističući da u saradnji sa Nemačkom razvojnom bankom nastojimo da imamo inovativan pristup što se tiče razvoja na lokalnom nivou.

- Mi ovde sa Nemačkom razvojnom bankom imamo inovativan pristup, pokrenuli smo utakmicu između lokalnih samouprava i gradova što je znak profesionalnog odnosa i rada Grada Smedereva jer su efikasno radili i stvorili neophodne preduslove za ovaj projekat - rekao je ambasador Nemačke.

Gradonačelnica Smederava Jasna Avramović rekla je da je cilj da 25.000 stanovnika moravskog kraja dobije pijaću vodu i da ona stigne do najudaljenijeg sela.

Ona je navela da se sa projektom počelo 2013. godine, a da se završetak očekuje 2016. godine. Avramović kaže da se nada da će se u narednom periodu poštovati svi rokovi i dinamika radova.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

U Beogradu od 8. maja samo bela taksi vozila - U slučaju da ne sprovedu odluku, taksiste očekuje velika kazna

Taksi vozila u prestonici od 8. maja moraju da budu bele boje, a taksista koji to ne uradi snosiće posledice u vidu kazne od 40.000 dinara. U ovom trenutku, gotovo svi su ispoštovali odluku koja je stupila na snagu 2021. godine. Takođe, veliki broj njih iskoristio je subvencije države, koje su iznosile 8.000 EUR po vozilu, pa je trenutno oko 1.700 automobila starosti između jedne i tri godine. - Od 8. maja svi moraju da budu u beloj boji,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.