NavMenu

"Telenor" ostvario prihod od 11,3 milijarde dinara u drugom kvartalu 2015.

Izvor: Tanjug Sreda, 22.07.2015. 13:22
Komentari
Podeli

Prihodi "Telenora Srbije" u drugom kvartalu 2015. iznosili su 11,3 milijarde dinara, čime se nastavlja pozitivan razvoj u odnosu na prošlu godinu, objavila je danas ta kompanija.

- Sa uspostavljanjem domaće SMS interkonekcije i uvođenjem finansiranja mobilnih uređaja, to je rast od 11% u poređenju sa drugim kvartalom 2014 - piše u saopštenju.

"Telenor Srbija", kako je navedeno, ima 3,1 miliona korisnika, što je za 0,3% više u poređenju sa istim periodom prošle godine.

- Ekonomska situacija u Srbiji i dalje je puna izazova što se, zajedno sa opadajućim cenama terminacije, odražava na ukupno tržište telekomunikacija. Ipak, održavamo lidersku poziciju i zdravo poslovanje nastavljajući sa ulaganjima - izjavio je u saopštenju Erlan Neten, izvršni direktor finansija "Telenora Srbije".

On je naveo da, "Telenor", unoseći inovacije na tržište i uvodeći integrisane ponude Telenor banke i "Telenora", ostaje posvećen potrebama korisnika i povećanju kvaliteta usluga i proizvoda. "Telenor Srbija" deo je "Telenor grupe", jednog od najvećih svetskih mobilnih operatora koji ima više od 190 miliona korisnika na 13 tržišta. "Telenor" je najveći pojedinačni investitor u Srbiji sa početnim ulaganjem od 1,53 mlrd EUR.

Sa 3,1 milion korisnika, "Telenor Srbija" pomaže ljudima da iskoriste sve prednosti savremenih komunikacija. Ova kompanija ima 119 prodavnica u 84 grada i oko 1.000 zaposlenih, dok Pametna mreža pokriva više od 80% stanovništva.

U drugom kvartalu 2015. kako je navedeno, prema izveštajima "Telenor" grupe, ostvareni su prihodi od 30,2 milijarde norveških kruna, što je organski rast prihoda od 6%. EBITDA je, pre odbitka ostalih stavki, iznosila 10,6 milijardi norveških kruna, a EBITDA marža 35%, dok je novčani tok od poslovanja iznosio četiri milijarde norveških kruna.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Raspisan tender za rekonstrukciju vodotornja i gradnju pasarele u okviru Ložionice vredan 12,6 mil EUR

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu raspisala je tender za projektovanje (izrada PZI i PIO) i izvođenje radova u okviru kompleksa Ložionice. Tender se odnosi na rekonstrukciju vodotornja, izgradnju pasarele i opremanje, a reč je fazama 4 i Faze 5 restauracije kompleks kod Mostarske petlje. Opremanje objekata odnosi se na Vodotoranj, Ložionicu i poslovni Aneks (nabavka i ugradnja audio vizuelne tehnike, nameštaja,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.