NavMenu

"Telekom Srbije" i zvanično vlasnik "Telekoma Srpske"

Izvor: Tanjug Nedelja, 17.06.2007. 13:24
Komentari
Podeli

Porptarol Direkcije za privatizaciju preduzeća u Republici Srpskoj (RS), Slavica Škoro, potvrdila je da će sutra (18. jun 2007. godine) biti zatvarorena transakcija po Ugovoru o prodaji 65% državnog kapitala u "Telekomu RS", čime će "Telekom Srbije" i zvanično postati novi vlasnik ove telekomunikacione kompanije.

Škoro je izjavila da će predstavnik "Telekoma Srbija", na osnovu ranije potpisanog sporazuma o danu zatvaranja ove transkacije, sutra predati Direkciji za privatizaciju RS garanciju za dobro izvršenje posla i plaćanje u iznosu od 50 mil EUR, koliko je predviđena obaveza investiranja u prvoj godini Poslovnog plana.

- Istovremeno, predstavniku "Telekoma Srbije" biće uručena potvrda o vlasništvu na kupljenim akcijama iz sudskog registra hartija od vrednosti RS, kao i odgovarajuće garancije koje pokrivaju period od dana potpisivanja ugovora o prodaji do dana zatvaranja transakcije - precizirala je Škoro.

Škoro je podsetila da je "Telekom Srbije" uplatio prošle sedmice 646 mil EUR, koliko iznosi cena za 65% državnog paketa u "Telekomu Srpske".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Raspisan tender za rekonstrukciju vodotornja i gradnju pasarele u okviru Ložionice vredan 12,6 mil EUR

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu raspisala je tender za projektovanje (izrada PZI i PIO) i izvođenje radova u okviru kompleksa Ložionice. Tender se odnosi na rekonstrukciju vodotornja, izgradnju pasarele i opremanje, a reč je fazama 4 i Faze 5 restauracije kompleks kod Mostarske petlje. Opremanje objekata odnosi se na Vodotoranj, Ložionicu i poslovni Aneks (nabavka i ugradnja audio vizuelne tehnike, nameštaja,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.