NavMenu

Programi EU za razvoj vinskog turizma

Izvor: Beta/Tanjug Subota, 28.03.2015. 13:24
Komentari
Podeli
(Foto: Suzana Obradović)
Poljoprivrednici i oni koji žele da investiraju u svoje domaćinstvo radi razvoja seoskog i vinskog turizma ovu godinu treba da shvate kao godinu pripreme i da planiraju investicije, izjavio je savetnik za ruralni razvoj u Ministarstvu poljoprivrede Srbije Aleksandar Bogunović.

On je novinarima na festivalu vina i skijanja Winterfest Ski & Wine festival 2015 na Kopaoniku rekao da će ministarstvo raspisati konkurs i navesti koje su dozvoljene investicije.

- Pojedinac ili udruženje koje na primer želi da razvija etno turizam do 30 kreveta, predložiće investicije koje su potrebne za njegovo domaćinstvo. A sada se može na sajtu ministarstva videti opis mera, šta čeka one koji žele da ulože u svoje domaćinstvo ili imanje - rekao je Bogunović.

On je kazao da je taj projekat deo IPARD programa sa čijom realizacijom se kreće u 2016 godini, ali je naveo da je problem to što oni koji žele da investiraju moraju da imaju svoj kapital koji će kasnije biti vraćen u iznosu od 65%.

- Problem je to što vi morate da imate svoj kapital za predloženu investiciju pa da tek onda tražite od ministarstva povraćaj sredstava u iznosu od 65%. Investicija može biti do 300.000 EUR - rekao je Bogunović.

On je dodao i da je Ministarstvo poljoprivrede predlagalo lokalnim samoupravama da iznađu model kako pomoći kreditiranje poljoprivrednika jer nema garancijiskih fondova.

- Smatramo da je bolje ići kroz Garancijski fond, a ne na model da se subvencionišu kamate - dodao je Bogunović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Raspisan tender za rekonstrukciju vodotornja i gradnju pasarele u okviru Ložionice vredan 12,6 mil EUR

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu raspisala je tender za projektovanje (izrada PZI i PIO) i izvođenje radova u okviru kompleksa Ložionice. Tender se odnosi na rekonstrukciju vodotornja, izgradnju pasarele i opremanje, a reč je fazama 4 i Faze 5 restauracije kompleks kod Mostarske petlje. Opremanje objekata odnosi se na Vodotoranj, Ložionicu i poslovni Aneks (nabavka i ugradnja audio vizuelne tehnike, nameštaja,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.