NavMenu

VIP - Fond za podršku investicija u Vojvodini predstavlja - Vodič za podršku stranih investicija na srpskom jeziku

Izvor: eKapija Ponedeljak, 30.05.2005. 15:46
Komentari
Podeli

U petak, 03. juna 2005, u Novom Sadu, biće predstavljen Vodič za podršku stranih investicija na srpskom jeziku. Zvaničnom objavljivanju će prethoditi poludnevni seminar i prezentacija predstavnicima opština iz Republike Srbije, regionalnih privrednih komora, Privredne komore Srbije i Vojvodine, predstavnicima ambasada i nacionalnih agencija za podršku investicija pograničnih zemalja, i zemalja Zapadnog Balkana. Ovaj događaj će uveličati g-din Dermot Coffey, šef kancelarije MIGA-e za Zapadni Balkan, i g-din Willem Douw, promoter stranih ulaganja iz MIGA-e.

Posebna čast i značaj za Srbiju je što ovaj dragoceni priručnik preveden na srpski jezik predstavlja prvu neenglesku verziju na svetu, dok su u toku prevodi na francuski, ruski i arapski jezik. Srpska verzija je urađena u rekordnom roku i prva će biti puštena u rad, iako je poslednja započeta.

Reč je o praktičnom vodiču, paketu konkretnih alata i korisnih saveta, jednostavno objašnjenih i namenjenih svim upravljačkim i operativnim nivoima institucija uključenih u proces privlačenja i podrške SDI. Reč je o znanju i savetima publikovanim na internetu koje su rezultat dugogodišnjeg rada na podsticanju stranih ulaganja MIGA-e po celom svetu.

Vodič za podršku stranih investicija koristi preko 1200 profesionalaca širom sveta, uključujući 190 investicionih agencija i fondova, nacionalne i regionalne privredne asocijacije, slobodne zone, savete za ekonomski razvoj nacionalnih i regionalnih vlada, privredne komore, kao i 200 konsultantskih firmi uključenih u projekte prekograničnog transfera kapitala iz 92 zemlje.

Vodič za podršku stranih investicija na srpskom će biti u potpunosti dostupan preko interneta, sa namerom da i budućem vremenu bude prilagođavan i obogaćivan sa primerima iz prakse investiranja u srbiji i konkretnih savetima koji su najbliži našim prilikama.

www.vip.org.yu

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

U Beogradu od 8. maja samo bela taksi vozila - U slučaju da ne sprovedu odluku, taksiste očekuje velika kazna

Taksi vozila u prestonici od 8. maja moraju da budu bele boje, a taksista koji to ne uradi snosiće posledice u vidu kazne od 40.000 dinara. U ovom trenutku, gotovo svi su ispoštovali odluku koja je stupila na snagu 2021. godine. Takođe, veliki broj njih iskoristio je subvencije države, koje su iznosile 8.000 EUR po vozilu, pa je trenutno oko 1.700 automobila starosti između jedne i tri godine. - Od 8. maja svi moraju da budu u beloj boji,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.