NavMenu

Veliki uspeh akcije "Čep za hendikep" na "Exitu"

Izvor: eKapija Sreda, 15.07.2015. 13:55
Komentari
Podeli

U akciji "Čep za hendikep" na "Exitu" je prikupljeno preko 30. 000 plastičnih čepova. Akciju Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Banata iz Zrenjanina, podržali su SVIM SRCEM Hemofarm Fondacija i Festival Egzit. Od novca zarađenog prodajom čepova omogućiće se nabavka dvoje toaletnih kolica namenjenih članovima i članicamaovog udruženja.

Akciju "Čep za hendikep" pokrenulo je Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara Banata iz Zrenjanina još pre dve godine u pokušaju da pomogne svojim članovima i članicama u nabavci invalidskih kolica i drugih pomagala. Hemofarm Fondacija je partner Udruženja od februara, a u saradnji sa "Exitom" je na festivalu obezbezila tri instalacije u obliku ogromnih flaša u kojima su se sakupljali plastični čepovi.

- Pre nekoliko dana sam za medije rekao da očekujem višu svest posetilaca Egzita o položaju osoba sa invaliditetom ali i o zaštiti životne sredine, što je reciklaža čepova. Bio sam u pravu. Cilj saradnje sa Fondacijom Hemofarm je animiranje što većeg broja ljudi da se uključi u akciju "Čep za hendikep" - rakao je Zoran Martinov iz Udruženja paraplegičara i kvadriplegiča Banata.

Direktorka "Hemofarm Fondacije" Suzana Đorđević zadovoljna je saradnjom sa "Exitom". Najavljuje nastavak podrške akciji.

- Ovim želimo da ukažemo na potrebe osoba sa invaliditetom u našem društvu i da damo primer i podstrek drugima da učestvuju u akciji. Drago mi je što su posetioci Egzita pokazali da znaju da brinu o ljudima ali i o prirodi. Naša podrška se ne zaustavlja ovde - sve tri instalacije sa tvrđave biće postavljene u Zrenjaninu, Vršcu i Beogradu. Želimo da nastavimo podrškunašim sugrađanima i sugrađankama kako bi im životi bili lepši i kvalitetnij - dodaje Đorđević.

Od početka akcije "Čep za Hendikep", od kraja 2012. godine, zahvaljujući prikupljenim čepovima, omogućena je nabavka 17 lako aktivnih kolica, 8 sobnih kolica, 4 hodalice, kao i veći broj pomagala.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.05.2024.  |  Vesti

Ko je Adrijana Mesarović, nova ministarka privrede?

Izabrana je nova Vlada Srbije, a među ministrima koji će voditi ekonomsku politiku zemlje, našlo se i novo ime. Naime, nova ministarka privrede biće Adrijana Mesarović. Dosad je bila članica gradskog veća Novog Sada za budžet, finansije i investicije. Kako se navodi u njenoj zvaničnoj biografiji, rođena je u Novom Sadu 1981. godine, gde i danas živi i radi. Osnovno, srednje i visoko obrazovanje završila je i stekla u svom rodnom

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.