NavMenu

"Agrokor" dao podatke za odobravanje koncentracije kapitala u Srbiji

Izvor: Tanjug Subota, 20.09.2014. 11:17
Komentari
Podeli

Hrvatski konzorcijum "Agrokor", koji je početkom septembra postao vlasnik 80,75% slovenačkog trgovačkog lanca "Mercator", u porpisanom je roku dostavio Komisiji za zaštitu konkurencije Srbije tražene podatke za odobravanje koncentracije vlasništva u našoj zemlji, rečeno je Tanjugu u Komisiji.

"Agrokoru" je u Srbiji odobrena koncentracija kapitala kupovinom slovenačkog društva "Poslovni sistem Mercator" d.d, kako je ranije objavila Komisija, uz uslov prodaje 21 prodavnice.

Prema rešenju Saveta Komisije za zaštitu konkurencije Srbije s kraja decembra 2013. godine, "Agrokoru" je bila naložena prodaja 21 prodajnog objekta (alternativno 22) u 15 gradova i opština Srbije, ukupne neto prodajne kvadrature od oko 20.000 metara kvadratnih.

U saopštenju Komisije koje je dostavljeno Tanjugu kažu da je "Agrokor" u porpisanom roku dostavio izveštaj sa svim podacima podacima koji se odnose na "Agrokorovu" kompaniju "Idea".

Komisija ističe da je uvažavajući poslovne interese "Agrokora" tokom realizacije propisanih strukturnih mera "zaštitila" podatke koji se odnose na rok za izvršenje strukturnih mera, zbog čega oni nisu dostupni javnosti.

- Rešenjem Komisije određeno je da će se rokovi za izvršenje obaveza "Agrokora" računati od dana kada nastupi realizacija kupoprodaje akcija "Mercatora" odnosno od dana sticanja faktičke kontrole, to jest mogućnosti odlučujućeg uticaja na poslovnu politiku "Mercatora" - (početni dan), navela je Komisija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Sombor prodao 21 ha zemljišta u Industrijskoj zoni

Predstavnici Sombora su pre dve nedelje potpisali ugovor o prodaji 21 hektra zemljišta u Industrijskoj zoni, gde će se graditi fabrike, izjavio je gradonačelnik Antonio Ratković. On je istakao da je za dovođenje investotora u ovaj grad značajan i početak izgradnje brze saobraćajnice, koji je krenuo prošle godine, saopšteno je na gradskom sajtu. - Pre 7-8 godina nismo uopšte imali Industrijsku zonu, ali na naše veliko zadovoljstvo, iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.