NavMenu

Srpski vinari na Sajmu "Pro Wein" ugovorili izvoz "težak" 50.000 EUR

Izvor: Danas Četvrtak, 29.03.2007. 09:18
Komentari
Podeli

Na međunarodnom sajmu vina i alkoholnih pića "Pro Wein", koji je od 18. do 20. marta 2007. godine, održan u Diseldorfu, učestvovalo je deset preduzeća iz Srbije.

Dogovoreno je više izvoznih poslova ukupne vrednosti oko 50.000 EUR, a očekuje se i da će dugoročno posmatrano, ukupna vrednost zaključenih ugovora desetostruko premašiti ovu cifru, izjavila je Olivera Ćurčin-Anđelić, savetnik za promociju izvoza u Agenciji SIEPA.

Nacionalni štand Srbije, čiji je domaćin bio Danilo Golubović, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Srbije, posetili su Rudi van der Stapen, direktor Kancelarije za proširenje Generalnog direktorata za poljoprivredu EU i Rudolf Nikenik, predsednik Nemačkog udruženja vinogradara.

- Vinarije sa višegodišnjom tradicijom, kao što su "Navip" i "Rubin", prezentovale su njihov široki asortiman proizvoda. Podrum "Aleksandrović" je predstavio vina naših predaka, Vinarija "Kovačević" i Vinogradarska zadruga "Bermet" fruškogorska vina i bermet, a Vinarija "Tamuz" vino dobijeno od srpske autohtone sorte "Morava". Kompanije "RB Global", "Ulixes", AD "Beograd" i "Exellentia" izložile su šljivovicu, manastirku, klekovaču i druge širom sveta poznate rakije iz Srbije - podseća Ćurčin-Anđelić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Sombor prodao 21 ha zemljišta u Industrijskoj zoni

Predstavnici Sombora su pre dve nedelje potpisali ugovor o prodaji 21 hektra zemljišta u Industrijskoj zoni, gde će se graditi fabrike, izjavio je gradonačelnik Antonio Ratković. On je istakao da je za dovođenje investotora u ovaj grad značajan i početak izgradnje brze saobraćajnice, koji je krenuo prošle godine, saopšteno je na gradskom sajtu. - Pre 7-8 godina nismo uopšte imali Industrijsku zonu, ali na naše veliko zadovoljstvo, iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.