NavMenu

DAČIĆ: Do kraja godine otvaranje novih poglavlja u pregovorima sa EU

Izvor: eKapija Nedelja, 24.08.2014. 11:13
Komentari
Podeli

Ivica Dačić (Foto: Mc.rs)Ivica Dačić
Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da tokom posete Nemačkoj nije bilo nikakvih pritisaka i da Berlin pre svega zanima hoće li Srbija ostati na evropskom putu, kao i da do kraja godine može da se očekuje otvaranje poglavlja 32 i 35 u pregovorima sa EU, objavljeno je na zvaničnom sajtu Vlade.

Dačić je u izjavi za "Radio-televiziju Srbije" (RTS), nakon povratka iz Berlina, istakao da je evropski put Srbije nesporan , pri čemu Nemačka želi da Srbija bude motor približavanja čitavog regiona Evropskoj uniji, kao i faktor stabilizacije prilika u regionu.

On je naveo da su u Nemačkoj svi svesni situacije i principijelnog stava Srbije, koji se, kako je dodao, sastoji iz tri dela.

Prema njegovim rečima, prvi deo jeste da Srbija podržava teritorijalni integritet Ukrajine, a drugi da naša zemlja ne može da uvede sankcije Rusiji jer bi to štetilo našim nacionalnim i državnim, a pre svega ekonomskim interesima.

Treći deo, kako je ukazao, jeste da Srbija neće zloupotrebljavati kontramere koje je Rusija uvela članicama EU.

Dačić je ponovio da može da se očekuje da će do kraja godine biti otvorena poglavlja 32 i 35 u pregovorima sa EU, koja se odnose na finansijsku kontrolu i normalizaciju odnosa sa Prištinom.

Vlada Srbije je utvrdila pregovaračku poziciju za Poglavlje 32, pri čemu Srbija nije kriva za kašnjenja u implementaciji briselskog sporazuma, zaključio je prvi potpredsednik Vlade.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Rekonstrukcija hotela Slavija kreće do kraja godine, neće biti rušenja - Novi kompleks u centru grada imaće dva hotela i poslovnu zgradu

Kompanija u vlasništvu porodice Matijević pre nekoliko meseci kupila je hotel Slavija, a radovi na rekonstrukciji trebalo bi da krenu već do kraja godine. To u izjavi za Nova.rs navodi Zoran Matijević, jedan od suvlasnika te kompanije, koji kaže da će zatražiti subvencije od države, ali da im je najvažnije da što pre dobiju neophodne dozvole. On za naš portal otkriva i kako će izgledati novi kompleks u centru grada. U januaru ove

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.