NavMenu

(BC Bilten) Grand kafa - kvalitet svetski, a cene srpske, najniže cene u regionu

Izvor: BC Bilten Petak, 13.05.2005. 11:43
Komentari
Podeli

Po ceni, načinu proizvodnje i kvalitetu kafe vodećih proizvođača u Bugarskoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Srbiji i Crnoj Gori, Grand kafa ima ubedljivo najniže cene a identičan kvalitet drugim liderima na tržištu jugoistočne Evrope, rezultat je istraživanja agencije Faktor plus. Cena kafe na svetskom tržištu je u poslednjih godinu dana naglo porasla što je uticalo na povećanje cene ovog proizvoda u maloprodaji svih evropskih zemalja. Istraživanje je pokazalo da Srbi i dalje piju najjeftiniju kafu u regionu. Kilogram najbolje kafe u Hrvatskoj košta 9 evra, dok u Srbiji liderska Grand kafa košta čak upola manje 4,25 evra. Nabolji slovenački brend Barcaffe košta 7 evra po kilogramu, bugarski liderski brend Nova Brasilia košta 5,5 evra, u BiH kilogram Grand kafe košta 4,85 evra po kilogramu. Kilogram najbolje švajcarske Semeuse kafe košta 10 evra po kilogramu, što je više nego duplo od cene kafe u Srbiji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.05.2024.  |  Energija

EPS: Imamo ugovore sa zelenim elektranama snage 750 MW, uskoro druga runda aukcija za OIE

Izgradnja reverzibilne hidroelektrane Bistrica, solarne elektrane od jednog gigavata, kao i solarne elektrane Petka i vetroelektrane Kostolac, važni su razvojni projekti Elektroprivrede Srbije u vreme energetske tranzicije. Ove investicije prate i projekti odsumporavanja na termo blokovima, koji će morati da budu na mreži do ispunjenja proizvodnih ciljeva, rekao je David Žarković, izvršni direktor za elektroenergetski portfelj u EPS, na

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.