NavMenu

Bez elektrifikacije pruge kroz Niš - Dogovoren nastavak gradnje obilaznog koloseka ka Dimitrovgradu

Izvor: Tanjug Četvrtak, 13.02.2014. 15:22
Komentari
Podeli
(Foto: Milica Stevuljević)
Zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković rekao je danas da je sa "Železnicama Srbije" i predstavnicima Ministarstva saobraćaja postignut dogovor o nastavku izgradnje zaobilaznog koloseka pruge Niš-Dimitrovgrad i da sadašnja pruga kroz centralno gradsko jezgro neće biti elektrifikovana.

- Formiraćemo zajedničku radnu grupu koja će pomoći u izradi projekta zaobilaznice, koju finansira Evropska unija - kazao je Slavković Tanjugu.

Problem sa prugom nastao je septembra prošle godine kada je direktor "Železnica Srbije" Dragoljub Simonović izjavio da prugu koja prolazi kroz gradsko jezgro treba elektrifikovati i da izmeštanje železničkog čvora nije prioritet.

Skupština grada je u tom trenutku imala zaključak o zabrani elektrifikacije te deonoice kroz grad, a ranije je započet projekat izgradnje zaobilaznice koju finansira Evropska unija koja je za te namene planirala 1,5 mil EUR.

Sredinom decembra 2012. godine, u prisustvu šefa delegacije EU u Srbiji Vensana Dežera, potpisan je Protokol o početku realizacije rešavanja niškog železničkog čvora za koji je tada rečeno da je "najslabija tačka na Koridoru 10".

Slavković je rekao da će severna zaobilaznica za sada imati jedan kolosek i za putnički i za teretni saobraćaj, a da će, kada se steknu uslovi, biti izgrađen još jedan.

Skupština grada je decembra prošle godine usvojila zaključak koji je upućen republičkim nadležnim organima kojim se traži izmeštanje pruge iz gradskog jezgra i kojim se ostavlja mogućnost da bude raspisan referendum. Tako bi se građani izjašnjavali da li su za elektrifikaciju pruge koja deli grad na dva dela.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Sombor prodao 21 ha zemljišta u Industrijskoj zoni

Predstavnici Sombora su pre dve nedelje potpisali ugovor o prodaji 21 hektra zemljišta u Industrijskoj zoni, gde će se graditi fabrike, izjavio je gradonačelnik Antonio Ratković. On je istakao da je za dovođenje investotora u ovaj grad značajan i početak izgradnje brze saobraćajnice, koji je krenuo prošle godine, saopšteno je na gradskom sajtu. - Pre 7-8 godina nismo uopšte imali Industrijsku zonu, ali na naše veliko zadovoljstvo, iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.