NavMenu

Koliko smo spremni da potrošimo za kućni bioskop?

Izvor: eKapija Sreda, 04.12.2013. 12:57
Komentari
Podeli
Prema istraživanju o navikama potrošača u Srbiji, koje je sprovelo predstavništvo kompanije "LG Electronics", ova južnokorejska kompanija i dalje drži vodeću poziciju na tržištu audio-video uređaja za kućnu zabavu. Iako polovina ispitanika trenutno ne poseduje sistem kućog bioskopa, čak 49% izjavilo je da bi pri kupovini prvog uređaja ovog tipa odabralo upravo sistem kompanije "LG Electronics", navedeno je u saopštenju kompanije.

Kada je u pitanju cena, više od polovine domaćih potrošača bi bilo spremno da izdvoji i do 360 EUR za kupovinu sistema kućnog bioskopa. Istraživanje takođe pokazuje da nove digitalne tehnologije uzimaju primat nad sada već zastarelim DVD formatom koji je do nedavno činio centralni deo kućnog bioskopa. Prema postojećim podacima, iako 70% ispitanih trenutno poseduje DVD plejer, 74% ispitanika se izjasnilo da ne planira kupovinu novog uređaja ove vrste.

S druge strane, za razliku od uređaja za DVD reprodukciju, više od pola ispitanih bilo bi spremno da izdvoji i do 180 EUR za kupovinu "Blue-ray" disk plejera sa USB podrškom i kvalitetnim dizajnom. Takođe, u poslednjih nekoliko godina "Micro HiFi" audio linije su privukle veliko interesovanje potrošača, gde se među najomiljenijim brendovima nalazi i "LG Electronics". Prema istraživanju, 47 ispitanih je reklo da bi pri kupovini novog "Micro HiFi" audio uređaja izabralo upravo ovu kompaniju.

Prema sprovedenom istraživanju, karakteristike koje najviše utiču na donošenje odluke o kupovini uređaja za kućnu zabavu među domaćim potrošačima su cena, kvalitet i dizajn uređaja. Potrošači se o ovim svojstvima najčešće direktno informišu uz pomoć promotera prisutnih na prodajnim mestima, kao i na Internetu, dok je jedan od odlučujućih faktora i dodatni stimulans za kupovinu sve češće poklon koji se dobije uz kupljeni uređaj, navedeno je u saopštenju kompanije LG.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Rekonstrukcija hotela Slavija kreće do kraja godine, neće biti rušenja - Novi kompleks u centru grada imaće dva hotela i poslovnu zgradu

Kompanija u vlasništvu porodice Matijević pre nekoliko meseci kupila je hotel Slavija, a radovi na rekonstrukciji trebalo bi da krenu već do kraja godine. To u izjavi za Nova.rs navodi Zoran Matijević, jedan od suvlasnika te kompanije, koji kaže da će zatražiti subvencije od države, ali da im je najvažnije da što pre dobiju neophodne dozvole. On za naš portal otkriva i kako će izgledati novi kompleks u centru grada. U januaru ove

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.