NavMenu

Otpis potraživanja napravio gubitak Razvojnoj banci Vojvodine od 6,9 milijardi dinara

Izvor: Sinteza Invest Group Utorak, 14.08.2012. 10:37
Komentari
Podeli

Razvojna banka Vojvodine ostvarila je u prvih šest meseci tekuće godine gubitak od 6,88 milijardi dinara u većoj meri kao posledica direktnog otpisa potraživanja u iznosu od 6,51 milijardi dinara, kao i otpisa kamata na ova potraživanja obračunatih u prvoj polovini godine u iznosu od 486 miliona dinara, saopštila je Razvojna banka Vojvodine.

Ovaj gubitak, kako je saopštila novosadska banka, biće pokriven na teret kapitala na kraju godine, a kapital je obezbeđen emisijom obveznica AP Vojvodine i Republike Srbije u visini direktnog otpisa potraživanja.

Krajem decembra 2011. godine, Razvojna banka je postala korisnik državnog Programa za očuvanje finansijske stabilnosti koji je predvideo mogućnost emitovanja državnih obveznica s ciljem pokrića potencijalnih gubitaka odnosno otkupa dela potraživanja.

Razvojna banka Vojvodine nasledila je klijente bivše Metals banke od kojih se mnogi nalaze u procesu restrukturiranja nakon poništenja privatizacije ili je, pak, usled pokretanja krivičnog postupka protiv osnivača došlo do oduzimanja imovine.

Tagovi:
Metals banka
Komentari
Vaš komentar

Top priče

01.05.2024.  |  Finansije

Rast BDP u prvom kvartalu ove godine

U Srbiji je u prvom kvaratalu realni rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) bio 4,6% u odnosu na isti period 2023. godine, objavio je Republički zavod za statistiku. Budžetom za 2024. godinu planiran je godišnji rast BDP-a od 3,5%. U 2023. godini rast BDP-a je bio 2,5%.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.