NavMenu

Električni bicikli u Beogradu

Izvor: eKapija Sreda, 27.06.2012. 12:11
Komentari
Podeli

Električni bicikli su nova usluga JKP "Parking servis" Beograd pod nazivom "Parkiraj i bicikliraj". Usluga "Parkiraj i bicikliraj" omogućava svakom vozaču koji koristi usluge parkiranja da postane korisnik nove kartice uz pomoć koje po redovnoj ceni parkiranja može da preuzme i koristi električni bicikl.

– E-bicikl možete da vozite kao i klasični – okretanjem pedala, ili da se oslonite na elektromotor snage 250W, kako god želite. Glavna ideja iz koje je proistekla nova usluga našeg preduzeća bila je zapravo želja da rasteretimo grad od velikog broja automobila i utičemo na svest ljudi o zaštiti životne sredine. Ako samo jedan čovek odluči da koristi ovaj sistem, imaćemo jedan automobil manje na ulicama grada, i to je uspeh. Pilot projekat "Parkiraj i bicikliraj" želimo da iznesemo zajedno sa Beograđanima, da zajedničkim snagama ovaj sistem uspostavimo kao uobičajen način funkcionisanja u gradu – rekao je direktor JKP "Parking servis" Boban Kovačević.

U narednom periodu očekuje se uvođenje ove usluge i na druga parkirališta, za početak u objekte "Milan Gale Muškatirović" i "Sava centar".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Raspisan tender za rekonstrukciju vodotornja i gradnju pasarele u okviru Ložionice vredan 12,6 mil EUR

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu raspisala je tender za projektovanje (izrada PZI i PIO) i izvođenje radova u okviru kompleksa Ložionice. Tender se odnosi na rekonstrukciju vodotornja, izgradnju pasarele i opremanje, a reč je fazama 4 i Faze 5 restauracije kompleks kod Mostarske petlje. Opremanje objekata odnosi se na Vodotoranj, Ložionicu i poslovni Aneks (nabavka i ugradnja audio vizuelne tehnike, nameštaja,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.