NavMenu

Air Serbia u martu prevezla 15% putnika više nego u isto vreme 2023.

Izvor: Beta Sreda, 03.04.2024. 10:43
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Gansstock)
Er Srbija (Air Serbia) je u martu ove godine prevezla 271.102 putnika, što je 15% više nego u isto vreme 2023. godine. Kako je navedeno u saopštenju ove kompanije, Er Srbije je tokom marta obavila 3.018 letova, što je za 8% više nego u martu 2023. godine, a to je najbolji rezultat Er Srbije u martu od 2013. godine, od kada kompanija posluje pod sadašnjim imenom.

Dodaje se i da je prvi kvartal 2024. godine bio je uspešan za Er Srbiju.

- Tokom prva tri meseca prevezli smo više od 750.000 putnika, odnosno 110.000 putnika više nego u istom kvartalu prethodne godine. Pored toga, obavili smo 16% više letova u poređenju sa brojem letova u prva tri meseca 2023. godine - kazao je generalni direktor srpske nacionalne avio-kompanije Jirži Marek.

On je kazao da se očekuje da će Er Srbije uskoro prevesti milionitog putnika u 2024. godini.

- Poređenja radi, taj broj putnika u 2023. godini zabeležen je tek 8. maja - rekao je Merek.

Najpopularnije destinacije u mreži Er Srbije, u martu 2024. godine, kada je reč o Zapadnoj Evropi, bile su Cirih, Pariz, Rim, Amsterdam, Milano i Beč.

U regionu to su to bile Podgorica, Tivat i Ljubljana, dok su u široj evromediteranskoj zoni najtraženiji letovi bili do Atine, Barselone i Istanbula.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija

Bečko postojenje za tretman otpadnih voda radi po uzoru na prirodu i samo sebe snabdeva zelenom energijom - U Dunav se ispušta čista voda, kada će Beograd tim putem?

U bečko postrojenje za preradu otpadnih voda oko 6.000 litara stigne svake sekunde, a nakon 20 sati, u Dunav se ispušta čista voda. Ovo postrojenje, najveće je u Austriji i među pet najvećih u Evropskoj uniji, godišnje preradi oko 200 miliona kubnih metara otpadnih voda. Fabrika pokriva površinu od 490.000 m2, što je površina veća od Vatikana, a njome upravlja ebswien, bečka kompanija u gradskom vlasništvu. - Nakon mehaničkog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.