NavMenu

Novi rekordi ruske lade - Skaču i prodaja i proizvodnja

Izvor: RT Balkan Utorak, 02.04.2024. 16:11
Komentari
Podeli
(Foto: motoguzzi/Pixabay)
Ruska lada beleži nove rekorde u Ruskoj Federaciji – prodaja ovog automobila u martu je porasla za skoro 84%, na 42,8 hiljada jedinica, što je mesečni rekord za brend u poslednjih 11 godina, navodi se u saopštenju Avtovaza.

Istovremeno, u prvom kvartalu 2024. godine prodaja lade porasla je za 42,5%, na 91,6 hiljada jedinica.

- Krajem marta 2024. prodaja putničkih i lakih komercijalnih vozila lada u Ruskoj Federaciji iznosila je 42.840 jedinica – najviše u poslednjih 11 godina. Rezultati martovske prodaje veći su za 53,6% nego u februaru 2024. i 83,6% veći nego u martu 2023 - precizira Avtovaz i dodaje da je za samo tri meseca 2024. prodato 91.563 vozila ove marke.

Takođe, kako bi pratili diktat tržišta, u Avtovazu kažu i da je u prvom kvartalu proizvodnja lade povećana za više od 70%, na skoro 116 hiljada jedinica, odnosno da kompanija nastavlja da realizuje plan proizvodnje za 2024. godinu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Rekonstrukcija hotela Slavija kreće do kraja godine, neće biti rušenja - Novi kompleks u centru grada imaće dva hotela i poslovnu zgradu

Kompanija u vlasništvu porodice Matijević pre nekoliko meseci kupila je hotel Slavija, a radovi na rekonstrukciji trebalo bi da krenu već do kraja godine. To u izjavi za Nova.rs navodi Zoran Matijević, jedan od suvlasnika te kompanije, koji kaže da će zatražiti subvencije od države, ali da im je najvažnije da što pre dobiju neophodne dozvole. On za naš portal otkriva i kako će izgledati novi kompleks u centru grada. U januaru ove

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.