NavMenu

Raspisana nabavka za popravku i farbanje većih i manjih oštećenja na oplati CAF tramvaja

Izvor: eKapija Utorak, 05.12.2023. 10:54
Komentari
Podeli
(Foto: Ozgur Guvenc/shutterstock)
GSP Beograd raspisao je javnu nabavku za popravku i farbanje većih i manjih oštećenja na oplati CAF tramvaja. Reč je o trenutno najmlađim tramvajima u voznom parku najvećeg gradskog prevoznika.

Kako je pojašnjeno u dokumentaciji, ponuđač koji dobije posao imaće zadatak da otkloni sva oštećenja, ogrebotine i manje neravne, kao i da ofarba aluminijumske i plastične delove tramvaja CAF. Kako je navedeno, ovaj posao treba da se obavlja u tramvajskoj garaži Depo "Sava" u Novom Beogradu, ili u prostorijama ponuđača kome je dodeljen ugovor, gde će se koristiti specijalni alati neophodni za obavljanje usluge nad demontiranim delovima oplate.

Opravke će biti podeljene u tri grupe.

- Teške opravke karoserije obuhvataju oštećenja na karoseriji sa pukotinama i udubljenjima većim od 50 mm, sa teškim oštećenjima dubinske strukture elemenata i većom povredom geometrije otvora u kojima se nalaze staklene površine, ili otvora svetlosne signalizacije u značajnoj veličini. Pored ovoga uočavaju se i veće deformacije unutrašnje oplate putničkog salona sa pukotinama unutrašnje oplate. Srednje opravke karoseriji obuhvataju oštećenja na karoseriji sa udubljenjima od 3 mm do 50 mm, sa oštećenjima dubinske strukture elemenata i povredom geometrije otvora u kojima se nalaze staklene površine, ili otvora svetlosne signalizacije u značajnoj veličini. Pored ovoga uočavaju se i manje deformacije unutrašnje oplate putničkog salona - precizira se u dokumentaciji u kojoj se dodaje da lake oprave podrazumevaju ogrebotine na karoseriji sa udubljenjima do 3 mm gde nema oštećenja dubinske strukture elemenata u značajnoj veličini.

- Ovde se radi o češanjima sa drugim subjektima u saobraćaju i nema povreda geometrije otvora staklenih površina i svetlosne signalizacije - ukazuje se u dokumentaciji.

Zainteresovani ponuđači, kako se ističe, pre dostavljanja ponuda mogu obaviti uvid u izgled delova kojima će potencijalno biti potrebna popravka i farbanje, a uvid se može obaviti u Depou "Sava".

Minimalni garantni period na obavljene popravke i farbanja delova koji je Naručilac spreman da prihvati je 12 meseci računajući od dana potpisivanja Zapisnika o obavljenoj usluzi i to za svaku pojedinačno izvršenu uslugu.

U dokumentaciji nije navedena procenjena vrednosat nabavke, dok je ugovor oročen na 12 meseci.

Rok za dostavljanje ponuda je 20. decembar.

Više o javnoj nabavci se može naći OVDE.

D. A.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.