NavMenu

GSP Beograd obustavio nabavku 20 tramvaja vrednu 59,5 mil EUR - Kupovina prelazi u nadležnost Grada

Izvor: eKapija Subota, 25.11.2023. 10:34
Komentari
Podeli
(Foto: Ozgur Guvenc/shutterstock)
JKP Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd donelo je odluku o obustavi postupka javne nabavke 20 tramvaja raspisane pre nedelju dana.

Ovu odluku je naručilac, GSP Beograd, obrazložio time da je "nakon pokretanja potupka predmetne javne nabavke informisan od strane nadležnog sekretarijata Grada Beograda da isti može obezbediti povoljniji vid finansiranja za za kupovinu vozila koji su predmet javne nabavke, uz podršku Vlade Srbije, pa se tako može obezbediti kupovina znatno većeg broja vozila".

- U skladu sa navedenim, a u cilju obezbeđivanja ekonomičnijeg trošenja budžeta Begrada, usvojen je predlog da kupovina tramvaja pređe u nadležnost Sekretarijata za javni prevoz grada Beograda" – stoji u Odluci.


Izneta je i procenjena vrednost obustavljenog tendera, u iznosu od 7 milijardi dinara bez PDV-a (oko 59,5 mil EUR).

Podsetimo, u septembru je Grad doneo odluku da se GSP u susret dugoočekivanoj nabavci tramvaja (poslednji su kupljeni pre više od 10 godina), zaduži za 325 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.