NavMenu

Traže se bezbedne destinacije za odmor - Španija na vrhu liste

Izvor: Politika Četvrtak, 09.11.2023. 08:39
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay / Efraimstochter)
Svet se ubrzano menja i u toku su ratovi koji mogu da utiču na bezbednost putnika, zbog čega se već sada prave liste zemalja koje će sledeće sezone biti najzanimljivije za putovanja. Britanski turistički portali napravili su i listu destinacija koje mogu da budu privlačne za odmor posebno, kako su naveli, za žene koje putuju same. Istraživanje je zasnovano na indeksu bezbednosti u zemljama, zakonima o nasilju u porodici i još mnogo toga što određuje da li je neka zemlja sigurna za putovanja. Prema ovom istraživanju, Španija je na vrhu liste i jasno je da će ova destinacija koja svake godine ugosti više od 15 miliona Britanaca i ove godine biti atraktivna. Top destinacije su Kosta del Sol, Balearska ostrva i Kanarska ostrva, dok je Sevilja nedavno proglašena evropskom destinacijom za pešačenje.

Na drugom mestu je Norveška, koja, prema ovom istraživanju, "ima nisku stopu kriminala i visoku rodnu ravnopravnost". Mnogi turisti je biraju kako bi na krajnjem severu videli kitove ili polarno svetlo, kao i da bi krstarili fjordovima. Sledeća na listi je Holandija, koja ima visoke indekse bezbednosti, a u ponudi je Amsterdam kao najpopularniji grad za turiste, ali posebno ističu i Roterdam, koji je sve popularniji. Sledi Irska, čiji je grad Donegal, u istoimenom okrugu, nedavno proglašen za jednu od najboljih destinacija za putovanje u 2024. Sledeća zemlja koja se preporučuje turistima je Austrija, pa Slovenija, zbog niske stope kriminala i izuzetne prirode i ponude sportskih aktivnosti.

I Švajcarska je postigla dobre rezultate na indeksu bezbednosti, a više od 80 odsto žena je reklo da se osećaju bezbedno dok putuju same po ovoj zemlji. Poznata po planinskom pejzažu i jezerima koja oduzimaju dah, Švajcarska takođe ima najčistiji vazduh na svetu. Pominje se i Belgija, koja je stigla na ovu listu, a Brisel i Briž su dve najpopularnije destinacije u zemlji, s tim što ih karakterišu velike gužve. Jedna od vodećih evropskih destinacija po kvalitetu plaža je Portugalija, koja će izgleda biti takođe omiljena destinacija i ove godine. Ova zemlja je jedna od najpristupačnijih destinacija u zapadnoj Evropi, dok se na poslednjem mestu nalazi Švedska, koja je u ovom istraživanju okarakterisana kao zemlja sa niskom stopom kriminala. Kako se navodi, 60 odsto žena putnika je izjavilo da se u ovoj zemlji oseća bezbedno između ostalog i zbog toga što su gradski centri dobro osvetljeni i turisti mogu da se slobodno kreću i noću.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija

Bečko postojenje za tretman otpadnih voda radi po uzoru na prirodu i samo sebe snabdeva zelenom energijom - U Dunav se ispušta čista voda, kada će Beograd tim putem?

U bečko postrojenje za preradu otpadnih voda oko 6.000 litara stigne svake sekunde, a nakon 20 sati, u Dunav se ispušta čista voda. Ovo postrojenje, najveće je u Austriji i među pet najvećih u Evropskoj uniji, godišnje preradi oko 200 miliona kubnih metara otpadnih voda. Fabrika pokriva površinu od 490.000 m2, što je površina veća od Vatikana, a njome upravlja ebswien, bečka kompanija u gradskom vlasništvu. - Nakon mehaničkog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.