NavMenu

Da li je isplativiji Airbnb ili boravak u hotelu - Iznenađujući rezultati istraživanja

Izvor: Telegraf biznis Utorak, 03.10.2023. 08:45
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Kevin George)
Hoteli nude povoljniju uslugu naspram Airbnb-a na mnogim lokacijama, zaključaj je istraživanja koje je sproveo portal "Which?".

Ova kompanija analizirala je cene 300.000 jednokrevetnih smeštaja na popularnim stranicama za iznajmljivanje i uporedila je sa cenom na hiljade hotelskih soba, na 50 destinacija u periodu od maja 2022. do maja 2023. godine.

Airbnb i druge kompanije za iznajmljivanje smeštaja u prošlosti su nudile bolje cene jer nemaju isti broj zaposlenih kao hoteli, ali je njihova cena porasla u međuvremenu nakon pandemije koronavirusa, navodi se.

Na Santoriniju, primera radi, cene na stranici Airbnb su oko 71 posto skuplje od hotela, odnosno u proseku 233 EUR u odnosu na 133 EUR.

U Amsterdamu smeštaj staje u proseku 210 EUR, a hotel 133 EUR, što je razlika od skoro 60 posto. Ista situacija je i u Aziji, posebno u Hong Kongu, Singapuru i Dubaiju gdje je razlika gotovo oko 85 posto.

Ipak, pozitivna strana Aribnb-a je to da je i dalje povoljniji u slučaju rezervacije smeštaja za više osoba.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

07.12.2023.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljena gradnja važnih saobraćajnica na Novom Beogradu - T6 više neće biti slepa ulica?

Bilbordi koji su svojevrsna prethodnica predstojećih gradskih projekata ne prestaju da niču iz dana u dan na više lokacija u prestonici. Ni spisak ulica koje će da se proširuju ili produžavaju još, po svemu sudeći, nije kompletiran, pogotovu kada je reč o Novom Beogradu. Posle više novobeogradskih bulevara i pojedinih ulica u starom delu grada, predsednik Privremenog organa grada Aleksandar Šapić, sada najavljuje slične planove i za

eKapija+

Vidi sve

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.