NavMenu

Nove cene parkinga u Jagodini posle 10 godina

Izvor: B92 Četvrtak, 02.11.2023. 09:53
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: redstone/shutterstock.com)Ilustracija
Sa dolaskom novembra u Jagodini je na snagu stupio novi cenovnik za parkiranje. Za sat vremena u prvoj zoni parkiranje će se plaćati se 50 dinara, a u tom delu prestaje da važi vremensko ograničenje. Drugi i svaki naredni sat koštaće 84 dinara. Plaćanje karata i produžetak njihovog važenja može se obaviti i na blagajni javne garaže svakog dana od 7 sati do 21 sat.

Cene usluga parkinga u Jagodini nisu se menjale poslednjih 10 godina. Iz uprave Parking servisa u Jagodini navode da je novina to što prestaje važenje vremenskog ograničenja u prvoj zoni, piše KCN.

- Veliki broj korisinika je to tražio od nas jer je potrebno da se neko parkira duže od dva sata u prvoj zoni, što do sada nije bilo moguće. To sada može, s tim što smo cenom uticali da to parkiranje bude višesatno, da ne bude preterano u prvoj zoni. Parkiranje u javnoj garaži koja je u centru grada, u prvoj zoni, biće 50 dinara po satu, s tim što se tamo cena ne menja, što se tiče vremena zadržavanja. Na taj način želimo da privučemo korisnike da maksimalno koriste usluge parkiranja u garaži, jer je jeftinije. Što se tiče druge zone, cena parkiranja je 42 dinara po satu. Tu nema vremenskog ograničenja, a nije ga ni bilo. Novina je ta što smo uveli celodnevnu kartu za parkiranje u drugoj zoni. SMS poruka se šalje na broj 3594 i cena te karte je 200 dinara. Što se tiče mesečnih karata, promena je samo kod stanarskih mesečnih karata, koje su za prvu zonu 600 dinara, a za drugu zonu 450. Kod pravnih lica nismo menjali cene - za prvu zonu 1800, a za drugu 1440 dinara na mesečnom nivou, sa popustom od 10 posto za plaćanje šest meseci unapred i 20 posto za godinu dana - rekla je Milena Antić, direktorka Parking servisa u Jagodini.

Poslednjih nekoliko meseci u funkciji je i nova blagajna koja se nalazi na portirnici Javne garaže koja se nalazi u centru grada. Ona radi svakog dana od 7 do 21 sat, a na tom mestu može se vršiti uplata, kao i produžetak važenja karata. Lica koja nemaju ugovor sa Parking servisom u Jagodini, mogu ga sklopiti u kancelariji na drugom spratu koja se nalazi u ulici Knjeginje Milice 3, gde se takođe mogu vršiti uplate.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Sombor prodao 21 ha zemljišta u Industrijskoj zoni

Predstavnici Sombora su pre dve nedelje potpisali ugovor o prodaji 21 hektra zemljišta u Industrijskoj zoni, gde će se graditi fabrike, izjavio je gradonačelnik Antonio Ratković. On je istakao da je za dovođenje investotora u ovaj grad značajan i početak izgradnje brze saobraćajnice, koji je krenuo prošle godine, saopšteno je na gradskom sajtu. - Pre 7-8 godina nismo uopšte imali Industrijsku zonu, ali na naše veliko zadovoljstvo, iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.