NavMenu

Radovi na putu Mojkovac-Đurđevića Tara pomereni zbog sezone, investicije vredna preko 10 mil EUR

Izvor: RTCG Subota, 16.09.2023. 14:01
Komentari
Podeli
(Foto: Vlada Crne Gore/R. Koprivica)
Radovi na trajnoj sanaciji lokaliteta Sokolovina na magistralnom putu Mojkovac - Đurđevića Tara intenziviraće se u narednom periodu, a nakon što je početak radova, prvobitno predviđen za kraj jula, odložen zbog turističke sezone, a po zahtjevu mještana Dobrilovine.

- Uprava za saobraćaj je sa izvođačem dogovorila da se do 15. septembra 2023. godine radovi izvode u manjem obimu kako bi se izašlo u susret mještanima - kazali su iz portalu Javnog servisa iz Uprave.

Najavljuju da je izvođač radova spreman, te da će najvjerovatnje tokom sledeće sedmice dolaziti do privremen obustave saobraćaja.

Projektom je predviđena izgradnja četiri galerije ukupne dužine cca 333 metra. Riječ je o investiciji čija vrijednost premašuje 10 mil EUR.

Rok za izvođenje radova je godinu dana, a projekat je uradio Civil Engineer iz Podgorice. Izvođač radova je kompanija Intermost iz Podgorice

- Izvođač je ponudom dao rok od 12 kalendarskih mjeseci u odnosu na procijenjenu dinamiku radova, u kojem je uračunao i radove koje je moguće obavljati u toku zimskih mjeseci - saopšteno je portalu RTCG iz UZS.

Rekonstrukcija dionice podrazumjeva izmjenu postojeće geometrije u situacionom planu u cilju poboljšanja bezbjednosti i sigurnosti saobraćaja.

Najavili su i da su na regionalnom putu Đurđevića Tara-Mojkovac trenutno, pored radova na sanaciji kritične tačke Sokolovina aktivni radovi na sanaciji klizišta Gojaković.

- Završen je tender za procjenu bezbjednosti saobraćaja na ovom putnom pravcu koji bi trebao da da uvid u nedostatke ovog putnog pravca i predloge mjera za njihovo uklanjanje - kazali su iz UZS.

Najavljuju i izradu tehničke dokumentacije za sanaciju kosine Galev krš i rekonstrukcije/sanacije mosta Ravnjak.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija

Bečko postojenje za tretman otpadnih voda radi po uzoru na prirodu i samo sebe snabdeva zelenom energijom - U Dunav se ispušta čista voda, kada će Beograd tim putem?

U bečko postrojenje za preradu otpadnih voda oko 6.000 litara stigne svake sekunde, a nakon 20 sati, u Dunav se ispušta čista voda. Ovo postrojenje, najveće je u Austriji i među pet najvećih u Evropskoj uniji, godišnje preradi oko 200 miliona kubnih metara otpadnih voda. Fabrika pokriva površinu od 490.000 m2, što je površina veća od Vatikana, a njome upravlja ebswien, bečka kompanija u gradskom vlasništvu. - Nakon mehaničkog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.