NavMenu

Česi kupili ritejl park Galerija Bakar u Hrvatskoj za 40 miliona evra

Izvor: Bonitet Petak, 08.09.2023. 14:21
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: sirtravelalot/shutterstock.com)Ilustracija
Češka grupa ZDR Investments objavila je da je kupila retail park Galeriju Bakar u severnom hrvatskom gradu Bakru za oko 40 miliona evra. Retail park ima površinu od 30.579 kvadratnih metara, saopšteno je iz ZDR-a. Galerija Bakar najveći je retail park na području grada Rijeke, susednih jadranskih ostrva i Gorskog kotara, saopštio je ZDR.

Komentarišući akviziciju, Roman Latuske, partner u ZDR Grupi, rekao je da ona jača poziciju ZDR-a u Hrvatskojj.

- Sa akvizicijom, udeo stranih nekretnina (Austrija, Nemačka, Hrvatska i Slovačka) u našem fondu za kvalifikovane investitore raste na preko 50% - kazao je Latuske.

Kako stoji na web stranici Galerije Bakar, retail park otvoren je u aprilu 2023. godine, a vlasnik mu je lokalna kompanija za nekretnine AM PS Lambda Nekretnine, deo MID Bau Nekretnine, hrvatskog ogranka austrijske MID grupe.

Nekretninski fondovi ZDR Investments ulažu u komercijalne nekretnine visokog prinosa u Češkoj, Slovačkoj, Austriji, Nemačkoj i Hrvatskoj. Pre ovoga u Hrvatskoj je investirao u Retail Park Pula sa 37.340 kvadratnih metara iznajmljive površine 2020. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

12.05.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Evropa i Afrika se povezuju tunelom ispod mora - Biće spreman za Svetsko prvenstvo?

Maroko, Španija i Portugal zajedno će ugostiti Svetsko fudbalsko prvenstvo 2030. godine, a upravo je ta godina iznesena kao realan rok za izgradnju tunela koji će povezivati Evropu i Afriku. Ideja o gradnji tunela između Španije i Maroka prvi se put javila još 1979. godine, a ovih je dana oživljena i o njoj se intenzivno razgovara u dve susedne zemlje, koje deli more i Gibraltarski moreuz. Trenutno let između španske metropole Madrida

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.