NavMenu

Ub dobija prvi tržni centar - Počeli zemljani radovi i priprema terena za izgradnju ritejl parka "Nova"

Izvor: Kolubarske.rs Petak, 31.03.2023. 15:18
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Rostislav Glinsky/shutterstock.com)Ilustracija
U selu Stublenica počeli su zemljani radovi i priprema terena za izgradnju prvog tržnog centra u ubskoj opštini, Retail parka "Nova". Pozicioniran je na magistralnoj saobraćajnici koja Ub povezuje sa petljom novog autoputa "Miloš Veliki" i zauzimaće povšinu od oko 11.000 m2, piše sajt kolubarske.rs.

Prema najavama investitora Marka Grujičića iz Rume, u ovom modernom prodajnom kompleksu biće zastupljeni domaći i internacionalni brendovi, koji će svoju ponudu predstaviti u 25 lokala. Pored prodajnog prostora, imaće i restoran, dečju igraonicu, 250 mesta za parkiranje i perionicu za vozila. Objekat će, kako se navodi, u potpunosti biti usklađen sa Zelenom agendom Vlade Srbije i jedan od prvih energetski samoodržavih parkova u državi, pošto je predviđena i izgradnja solarne elektrane snage 1 MW, a u kompleksu će biti postavljeni i specijalni punjači za električne automobile.

Očekivani završetak radova je u septembru ili oktobru, kada je planirano i otvaranje tržnog centra u Stublenici, pod čijim će krovom posao naći između 200 i 250 radnika sa teritorije ubske i okolnih opština. Vrednost projekta procenjena je na 9,5 mil EUR.

Retail park "Nova" ponudiće razne sadržaje po kojima Ub neće zaostajati za mnogo većim gradovima i njegovom izgradnjom "značajno će biti podignut kvalitet života i usluga žitelja opštine", ocenio je investitor Marko Grujičić na radnom sastanku sa predstavnicima ubske opštine, na kojem je održana pezentacija tržnog centra u Stublenici.

- Na ovom prostoru planiramo i održavanje raznih manifestacija i koncertnih dešavanja - rekao je Grujičić.

Predsednik opštine Ub Darko Glišić naglasio je da je posebno značajno to što će investicija doneti značajan broj novih radnih mesta.

- Ako imamo ljude koji su spremni da kod nas ulože blizu 10 mil EUR, to znači da su prepoznali perspektivu naše opštine i da se naše ekonomske prilike razvijaju u dobrom smeru. Ono što je takođe važno jeste da se park gradi blizu Uba, tako da naši građani za dobar šoping neće više morati da idu u Beograd, Šabac ili Valjevo, već će poznate trgovačke brendove moći da nađu na samo par kilometara od svojih kuća - rekao Glišić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.