NavMenu

Spojila se dva bulevara u Nišu - Najavljeno otvaranje jedne trake nove saobraćajnice

Izvor: gradskiportal018.rs Nedelja, 14.04.2024. 16:09
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Freedom Studio/shutterstock.com)Ilustracija
Bulevar Gorana Ostojića spojio se sa Bulevarom heroja sa Košara. Da je trasa probijena rekao je na gradskom veću, većnik Nenad Stanković. On najvio da će, iako nije završena kompletna izgradnja novog bulevara, uskoro biti puštena za saobraćaj jedna traka, kako bi građani osetili benifit nove saobraćajnice.

Radovi prema njegovim rečima idu predviđenim tempom.

-Radimo u punom profilu sa bočnim saobraćanicama, biciklističkim stazama, ostaje samo da vidimo kako da na najracionalniji način pustimo u saobraćaj jednu traku, u kojoj bi se vozila kretala dvosmerno, kako bi se videli benefiti tog rada. Ukoliko bi smo pustili u punom profilu saobraćaj, a još uvek ima radova bio bi oštećen asfalt, a to nam nije cilj. Zato moramo da razmotrimo najbolju mogućnost kako da uz što manje problema i oštećenja pustimo u saobraćaj makar jednu traku - naglasio je Stanković.

V.d. direktora Zavoda za urbanizam Ivan Grmuša podsetio je da je ovo prva saobraćajnica koja je rađena u Nišu a da su instalacije izvedene bočno, tako da neće biti kopanja po asfaltu zbog radova na vodovodnoj ili kanalizacionoj mreži ili zbog drugih problema koji se jave tokom vremena.


- Instalacije će se nalaziti bočno sa leve i desne strane ulice, što u zelenilu, što u sekundarnim saobraćajnicama - objasnio je Grmuša.

Za izgradnju novog Bulevara grad je izdvojio više od 500 miliona dinara iz sopstvenog budžeta. Uz novi bulevar, planira se i izgradnja servisne saobraćajnice, kao i infrastrukturni radovi u zelenom pojasu.

Kako je ranije najavljeno, spajanje dve gradske opštine predstavlja važan korakka poboljšanju infrastrukture grada Niša, ali i novih poslovnih i stambenih mogućnosti, kao i unapređenju kvaliteta života građana.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.05.2024.  |  Energija

Izraelska kompanija Nofar Energy u Adi počela gradnju najveće solarne elektrane u Srbiji - Projekat vredan 25 mil EUR

Nofar Energy postavio je kamen temeljac za najveću solarnu elektranu u Srbiji. Projekat je vredan 25 mil EUR sa procenom godišnje proizvodnje električne energije od 33.150.000 kWh. Danas je izraelska kompanija Nofar Energy postavila kamen temeljac za dve solarne elektrane kapaciteta 26 MW. Po ukupnom kapacitetu, ovo je najveći solarni park koji bi trebalo da bude priključen na mrežu do kraja godine. Ovim činom počinje izgradnja dve

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.