NavMenu

Šteta nakon požara u banjalučkoj fabrici papira Celex od 10 do 12 mil EUR

Izvor: Glas Srpske Sreda, 30.08.2023. 16:06
Komentari
Podeli
(Foto: Printscreen/RTRS/ZIPA AGENCY/Borislav Zdrinja)
Generalni direktor Celeksa (Celex) Mario Blažević rekao je da je šteta u ovoj banjalučkoj fabrici nakon velikog požara višemilionska i da je sada prioritet čišćenje prostora i sanacija.

Blažević je za RTRS rekao da šteta iznosi 10 do 12 mil EUR, ali da je, nakon sastanka sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, uvjeren da će se Celeks vratiti još jači i bolji.

On je rekao da će se fabrika za najviše dva mjeseca vratiti na stanje prije požara, navodeći da 80% pogona nije oštećeno.

- Papir mašina odmah sutradan je krenula s proizvodnjom. Konfekcijski pogon za gotovu robu će se vratiti do petka, konfekcijska mašina je oštećena, ali će to biti sanirano - rekao je Blažević.

On je istakao da će nadležni organi utvrditi uzrok požara, ali da je čitav pogon pokriven video nadzorom i da se ljudski faktor ili nemar kao uzrok odmah mogu isključiti.

Požar u pogonima preduzeća Celeks buknuo je 24. avgusta u 16 časova i veliki plamen i gusti dim sukljao je iznad ove fabrike.

Vatra je zahvatila dijelove skladišta, proizvodne hale i krovnu konstrukciju i prema izgledu zgarišta na pričinjena je ogromna šteta.

Požar je stavljen pod kontrolu oko 22 časa, a u gašenju je učestvovao veliki broj vatrogasaca banjalučke Vatrogasne brigade.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Rekonstrukcija hotela Slavija kreće do kraja godine, neće biti rušenja - Novi kompleks u centru grada imaće dva hotela i poslovnu zgradu

Kompanija u vlasništvu porodice Matijević pre nekoliko meseci kupila je hotel Slavija, a radovi na rekonstrukciji trebalo bi da krenu već do kraja godine. To u izjavi za Nova.rs navodi Zoran Matijević, jedan od suvlasnika te kompanije, koji kaže da će zatražiti subvencije od države, ali da im je najvažnije da što pre dobiju neophodne dozvole. On za naš portal otkriva i kako će izgledati novi kompleks u centru grada. U januaru ove

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.