NavMenu

Parking usluge u Beogradu skuplje za četiri ili pet dinara po satu

Izvor: eKapija Sreda, 04.01.2023. 11:58
Komentari
Podeli
(Foto: redstone/shutterstock.com)

Beogradsko javno preduzeće Parking servis povećalo je cene od 1. januara ove godine, četiri ili pet dinara po satu ;na području zonskog sistema, a odluka se primenjuje od danas.

To preduzeće je navelo da je to prvo povećanje cena od 2009.

- Diskretnim korigovanjem cene omogućiće se veća i bolja iskorišćenost svakog parking mesta u zoni - navelo je to preduzeće na sajtu.

Dodaje se da se na taj način stanarima daje prioritet, kao privilegovanoj kategoriji, tako što se skraćuje vreme zadržavanja vozila onih koji ne žive u centru grada, već dolaze u posetu i stimulisaće se parkiranje izvan zoniranog područja.Sat parkiranja u crvenoj zoni, umesto 56 dinara, košta sada 60 dinara, u žutoj zoni 53 dinara, umesto dosadašnjih 48 dinara, u zelenoj zoni 45 dinara, a do sada je koštalo 41 dinar.

Cena sata parkiranja u plavoj zoni je po novom cenovniku 35 dinara, do sada je bila 31 dinar, a višesatna karta će umesto 150 dinara biti 200 dinara. Za stanare zonskog područja mesečna povlašćena parking karta biće 500 dinara, a za pravna lica sa sedištem u zonama ubuduće će koštati za pet-šest odsto više nego do sada.

Parkiranje na SMS parkiralištima "Vidin kapija" i "Sava promenada" nije poskupelo, pa sat vremena košta 50, odnosno 70 dinara, kao ni cena za polučasovno parkiranje u ljubičastoj zoni, koja ostaje 100 dinara.


Nije povećana ni cena dnevne parking karte u zonskom području, koja je 1.870 dinara, kao ni van zonskog područja, koja je i dalje 720 dinara. Rok važenja popusta za dnevnu parking kartu za parkiranje u zonama produžen je sa osam na 20 dana. U ovom roku korisnici mogu ostvariti popust u iznosu od 50%.

- Politika upravljanja stacionarnim saobraćajem unutar grada Beograda direktno je srazmerna cenovnoj politici. Beograd će i posle korekcije cena biti u istom nivou sa drugim gradovima u Srbiji, poput Niša ili Novog Sada koji, takodje, primenjuju zonski sistem parkiranja - naveo je "Parking servis".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.