NavMenu

Radno vreme trgovinskih lanaca, pijaca, pošta, tržnih centara i banaka tokom novogodišnjih i božićnih praznika

Izvor: eKapija Petak, 30.12.2022. 11:33
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Robert Kneschke/shutterstock.com)Ilustracija
Vreme novogodišnjih i božićnih praznika je uglavnom užurbano i prepuno gužve, što na kasama trgovinskih lanaca, što u tržnim centrima. Zbog posla i drugih obaveza vrlo često prazničnu kupovinu obavljamo u "zadnji čas". Ukoliko planirate nabavku pre novogodišnjeg dočeka ili Božića, dobro je znati praznično radno vreme trgovinskih lanaca, tržnih centara, pijaca i institucija.

Radno vreme pijaca

Zelene pijace u subotu, 31. decembra, radiće uobičajeno, od 6 do 19 časova, dok 1. i 7. januara (nedelja i subota) neće raditi. Pijace Zemun, Banovo brdo, Bele vode i Dušanovac 1. i 7. januara (nedelja i subota) radiće skraćeno od 6 do 14 časova, dok će 2. januara (ponedeljak) sve zelene pijace raditi od 6 do 14 časova.

Otvoreni tržni centar – Novi Beograd (popularni Buvljak), 1, 2. i 7. januara (nedelja, ponedeljak i subota) neće raditi.

Pijaca Dušanovac, neće raditi 31. decembra, kao ni 1. i 6. januara (nedelja i petak), dok će 7. januara (subota) ova pijaca raditi uobičajeno, od 6 do 19 časova.

Pijaca cveća Krnjača neće raditi 1. i 7. januara (nedelja i subota). Pijaca Palilula radiće 31. decembra (subota) od 7 do 20 časova, dok 1. i 7. januara (nedelja i subota) neće raditi, dok je planirano da pijaca 6. januara (petak) radi od 7 do 18 časova.

Garaže na pijacama

Garaža na pijaci Palilula neće raditi 1. i 7. januara (nedelja i subota), 2. januara (ponedeljak) radiće do 15 časova, dok će 6. januara (petak) raditi do 19 časova.

Parking na pijaci Zemun 1, 2. i 7. januara (nedelja, ponedeljak i subota) radiće od 0 do 24 časa. Garaža na pijaci Zeleni venac neće raditi 1. i 7. januara (nedelja i subota), dok će 2. januara (nedelja) raditi do 15 časova. Parking na pijaci Dušanovac radiće 1, 2. i 7. januara (nedelja, ponedeljak i subota) od 6 do 15 časova.

Radno vreme parking servisa

JKP Parking servis neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada tokom novogodišnjih i božićnih praznika, 1, 2, 3. i 7. januara, kada će biti zatvoreni i šalteri za rad sa strankama u ulicama Takovska 31, Mileševska 51 i Bulevaru Milutina Milankovića 134g.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta, kako je navedeno na sajtu preduzeća, biće neprekidno otvoreni tokom praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate.

U subotu, 31. decembra 2022. godine, i petak, 6. januara 2023. godine, poslovnice Korisničkog servisa i kol centar radiće do 14 časova.

Od srede, 4. januara, i od ponedeljka, 9. januara 2023. godine, naplata i kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada, kao i svi šalteri korisničkog servisa, radiće po uobičajenom radnom vremenu.

Kako će raditi pošte u Srbiji

Svih dana praznika Glavna pošta u Takovskoj 2 u Beogradu i pošta na beogradskom aerodromu Nikola Tesla radiće neizmenjeno, non-stop, kao i pošte na gotovo svim graničnim prelazima.

U nedelju 1. januara i u subotu 7. januara, dežuraće Glavna pošta u Takovskoj 2, pošta na aerodromu Nikola Tesla i pošte na graničnim prelazima.

U subotu 7. januara dežuraće još tri pošte u Beogradu.

U ponedeljak 2. januara, radiće i pošte u tržnim centrima u Beogradu, Pančevu i Кragujevcu, pošte u Univerexport objektima u Beogradu, Novom Sadu i okolini, Zrenjaninu i Somboru, u Roda objektima u Sremskoj Mitrovici, Кragujevcu i Šapcu, pošte u turističkim centrima – na Кopaoniku i Zlatiboru, i druge dežurne pošte.

U utorak 3. januara radiće 70 dežurnih pošti u celoj Srbiji, u Beogradu i svim drugim većim gradovima.

U subotu 31. decembra i u petak 6. januara, pošte sa celodnevnim radnim vremenom radiće skraćeno – do 17 časova.

Pošta u Bulevaru Vudroa Vilsona bb u Beogradu, u "Zimskoj bajci", 31. decembra radi od 12 do 19 časova, a otvorena je i od 1. do 3. januara od 12 do 22.30.

Ilustracija (Foto: Pressmaster/shutterstock.com)Ilustracija
Radno vreme prodavnica IDEA, Roda, Mercator, Lidl, Gomex, Super Vero, Jumbo, Univerexport, Metro, Maxi, Tempo, Shop&Go

U subotu 31. decembra 335 IDEA, Roda i Mercator prodavnica radiće do 18h, dok će četiri odabrane prodavnice, IDEA Dorćol, IDEA London, IDEA Zlatibor i IDEA Kopaonik, raditi redovno radno vreme.

U nedelju 1. januara radiće samo pet prodavnica, i to IDEA Dorćol, IDEA London, IDEA Kopaonik, i obe IDEA prodavnice na Zlatiboru.

U petak 6. januara sve IDEA prodavnice, Roda marketi i Mercator hipermarketi radiće do 18h, a subota 7. januar biće neradan dan za sve IDEA radnje širom Srbije.

U petak, 31. decembra sve radnje Maxi, Mega Maxi, Tempo, i Shop&Go radiće skraćeno, do 18 časova.

U subotu, 1. januara prodavnice će biti zatvorene, dok će u nedelju, 2. decembra imati redovno radno vreme.

Na Badnje veče, 6. januara, prodavnice će raditi do 18 časova, dok će Božić, 7. januar, biti neradan dan za sve Maksi trgovine.

Lidl prodavnice će 31. decembra i 6. januara raditi skraćeno do 18 sati, dok su 1. i 7. januar neradni dani.

Gomex prodajni objekti će takođe raditi skraćeno 31. decembra i 6. januara - do 18 sati. Neradni dani su Božić, 7. januar i 1. januar (kada će raditi samo samo objekat na Zlatiboru). Prodavnice Gomex će 2. januara raditi skraćeno, do 15 sati, dok će ostalih dana raditi redovno radno vreme.

Objekti Gomex-a koji će 2. januara raditi po redovnom radnom vremenu su sledeći: Supermarket Gomex Total, Berbersko Pruga, Gradnulica Guvno, Evropa, Fontana, Mužlja, Odžaci, Park, Radijalac, Strelište, Svilajnac, Topola Centar, Veliko Gradište, Zlatibor Rujanska.

Prodavnice Super Vero u Beogradu i Novom Sadu 31. decembra i 6. januara radiće od 7.30 do 18.30 sati, dok su 1. i 7. januar neradni dani. Ostali objekti Super Vero radiće u okviru redovnog radnog vremena.

Radno vreme tokom praznika Jumbo prodavnica na Novom Beogradu, Konjarniku i Voždovcu je sledeće: neradni dani su 1. i 7. januar, dok će prodavnice 31. decembra biti otvorene do 20 časova. Na Badnji dan će takođe biti skraćeno radno vreme, odnosno do 18 sati. Jumbo u TC Zemun park u danu kad se dočekuje Nova godina radiće do 18 sati, a isto radno vreme predviđeno je i za Badnji dan, 6. januar. Jumbo u TC Zemun park neće raditi 1. i 7. januara.

Svi Univerexport prodajni objekti 31. decembra i 6. januara radiće skraćeno radno vreme, do 18 sati, dok će servis eLAKOLIJE ova dva dana raditi do 16 sati. Skraćeno radno vreme predviđeno je i 2. januara, kada će ovi marketi raditi do 20 sati. Univerexport neće raditi 1. januara.

Metro objekti za vreme predstojećih praznika radiće skraćeno 31. decembra i 6. januara i to do 18 sati, dok su 1. i 7. januar neradni dani.

Ilustracija (Foto: Radu Bercan/shutterstock.com)Ilustracija
Tržni centri

Za vreme predstojećih praznika tržni centri u Beogradu 31. decembra i 6. januara rade do 18 sati, dok su 1. i 7. januar neradni dani.

Beo Shopping center 31. decembra i 6. januara radiće skraćeno, odnosno do 18 sati, dok su 1. i 7. januar neradni dani. Radno vreme Cineplexx bioskopa je 31. decembra i 6. januara od 11 do 16 sati, a 1. i 7. januara radiće od 15 do 23 sata. Radno vreme bioskopa 2. i 3. januara je od 10 do 23 sata.

Gradski prevoz tokom novogodišnjih i božićnih praznika

U subotu, 31. decembra, na svim linijama javnog gradskog prevoza važiće red vožnje za subotu, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz. Za vreme novogodišnjih i božićnih praznika, od 1. do 7. januara godine, za sve linije važiće sledeća organizacija saobraćaja: od nedelje, 1. januara, zaključno sa utorkom 3. januara – red vožnje za nedelju; od srede 4. januara, zaključno sa petkom 6. januara – red vožnje za radni dan; u subotu, 7. januara – red vožnje za nedelju. Od nedelje, 8. januara, uspostavlja se redovan režim saobraćaja.

Radno vreme banaka

Kad je u pitanju radni režim banaka, OTP banka 31. decembra radi do 19 sati, a 6. januara do 18 časova. Neradni dani u ovoj banci su 1. i 7. januar. Digitalna ekspozitura i Kontakt centar neće raditi u ponedeljak 2. januara , utorak 3.januara i subotu 7. januara 2023. godine. U subotu 31. decembra će raditi redovno do 13.00 časova, a u petak 6. januara 2023. godine radiće skraćeno do 15.00 časova.

U Raiffeisen banci 31. decembar i 1,2, 3. januar su neradni dani za sve filijale, osim filijala u tržnim centrima koje će raditi redovno radno vreme. Petak, 6. januar radno vreme svih filijala je do 13 sati, osim filijala u tržnim centrima, Mercator Beograd, Ušće, Galerija, Ada Mall, Beo centar i Capitol Rakovica, gde će filijale biti otvorene do 18, odnosno 16 časova. Subota, 7. januar je naradni dan za sve filijale ove banke.

Povodom obeležavanja novogodišnjih i božićnih praznika, ekspoziture u okviru poslovne mreže Banca Intesa neće raditi 1, 2. i 3. januara 2022. godine, kao i 7. januara 2022. Na dan 31. decembra 2021. i 6. januara 2022. ekspoziture će raditi skraćeno, do 14h, odnosno do 16h.

Kad je u pitanju radno vreme Erste Banke, 31. decembra sve filijale će raditi do 13 sati, dok su 1. i 2. januar neradni dani.

Poslovna mreža Eurobank Direktne neće raditi u ponedeljak i utorak (2. i 3. januar). Tokom 6. januara biće skraćeno radno vreme ekspozitura ove banke, radiće do 13h.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

11.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Gojković: Muzej Nikole Tesle između Beograda na vodi i Sajma, radi se projektni zadatak

Ni u zgradi nekadašnje Glavne železničke stanice, ni u prostoru Termoelektrane "Snaga i svetlost", već na prostoru između Beograda na vodi i Beogradskog sajma. To će, po svemu sudeći, biti buduća stalna adresa Muzeja Nikole Tesle. To je najavila ministarka kulture Maja Gojković. - Najvažniji projekat koji je Ministarstvo kulture predložilo da uđe u "Srbija 2027" jeste Muzej Nikole Tesle jer zaslužuje bolji prostor u kome će moći

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.