NavMenu

Brat Novaka Đokovića osnovao firmu u Banjaluci

Izvor: Capital Sreda, 23.11.2022. 16:31
Komentari
Podeli
(Foto: ZoranOrcik/shutterstock.com)
Đorđe Đoković, brat srpskog tenisera Novaka Đokovića, osnovao je u Banjaluci preduzeće Legacy International, saznaje portal Capital.

Ova firma će biti zadužena za poslove oko organizacije teniskog ATP turnira Srpska open koji će se naredne godine iz Beograda preseliti u Banjaluku.

Istu firmu najmlađi Đoković ima i u Beogradu.

U banjalučku podružnicu registrovanu u Ulici Ive Andrića uplatio je kapital od 9.779 KM ili nešto više od pet hiljada evra.

Osnovna i pretežna djelatnost biće rad sportskih objekata, uz još 39 srodnih djelatnosti.

Đorđe Đoković najmlađi je od trojice braće Đokovića koji se nakon profesionalnog tenisa posvetio biznisu, a do sada je realizovao nekoliko sportskih projekata.

Turnir, čiji je on direktor, organizuje se u Banjaluci jer se na terenima u Beogradu vrši rekonstrukcija.

U najvećem gradu Srpske uveliko traju radovi na infrastrukturi, a kako se Teniskom Savezu Republike Srpske žuri, pripremni radovi su počeli, a izvođači su već sedmicama na terenu.

Vlada RS prenijela pravo svojine na Grad Banjaluku nad parcelom od 19.580 metara kvadratnih, na atraktivnoj lokaciji, koja se naslanja na park Mladen Stojanović.

Turnir Srpska open igraće se za 250 ATP bodova, a očekuje se da će na njemu zaigrati i Novak Đoković, jedan od najvećih tenisera svih vremena.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Sombor prodao 21 ha zemljišta u Industrijskoj zoni

Predstavnici Sombora su pre dve nedelje potpisali ugovor o prodaji 21 hektra zemljišta u Industrijskoj zoni, gde će se graditi fabrike, izjavio je gradonačelnik Antonio Ratković. On je istakao da je za dovođenje investotora u ovaj grad značajan i početak izgradnje brze saobraćajnice, koji je krenuo prošle godine, saopšteno je na gradskom sajtu. - Pre 7-8 godina nismo uopšte imali Industrijsku zonu, ali na naše veliko zadovoljstvo, iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.